18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİRVAN - SİİRT
Belediye Sayfaları

Eğitim atağı devam ediyor

Eğitim alanında yaptığı ataklarla adını duyuran Şirvan'da son iki yılda bin 600 öğrencinin okula devamları sağlandı. Bu öğrencilerin bin 100’nün kız olması dikkat çekti. Çocuklarını okula göndermeyen veliler hakkında da gerekli cezai işlem yapıldı.

Şirvan Kaymakamı Davut Gül, öğrenci sayılarının yaptıkları çalışmalarla her geçen gün arttığını belirterek “1999 yılında 900 civarında olan öğrenci sayısı, bugün 6 bin 720’ye ulaştı. Son iki yılda bin 600 öğrencinin okula devamlarını sağladık. Bunların bin 100’ü kız öğrenci. İlçe Merkezindeki Yatıl Bölge İlköğretim Okulu'nda bu eğitim ve öğretim yılında ilköğretimin ikinci kademesinde 85 kız öğrencinin kayıtlarını yaparak, öğrenimlerini tamamlamalarını sağladık" dedi.

Öncelikle köyleri tek tek taradıklarını ifade eden Gül, "Çocukları tespit ettik. Bu öğrencilerimizin velilerine ayda 50 milyon lira para veriyoruz. Bu kız öğrencilerimizi belirli zamanlarda tuttuğumuz servislerle ailelerinin yanına gönderiyoruz. Bunların yanında yeşil kart başvurularında da çocukların okula devam edip etmediklerini dikkate alıyoruz. Bütün çabalarımıza rağmen çocuklarını okula göndermeyen velilere hakkında da gerekli yasal işlemleri yürüttük. Bugüne kadar 270 öğrenci velisi hakkında işlem yaptık. Bunların 47’sinin il dışına gittiklerini tespit ettik. 60 tanesi yasal işlemlerin başlamasından sonra okula gelmeye başladı. 163 öğrenci velisi hakkında da idari para cezası uyguladık. Toplam 162 milyar’a ait para cezasının bir kısmını da tahsil ettik. Eğitim alanında ödül verdik ceza verdik ama ödün vermedik. İlçemizde eğitim sorunun en kısa sürede çözmeye kararlıyız” diye konuştu.

Merkez ve köyleriyle birlikte 22 bin civarında nüfusa sahip Şirvan’da son iki yılda derslik sayısının da yüzde 100 artarak 82’den 162’ye ulaştığı açıklandı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 14:59:29
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 15:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?