22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞİRVAN - SİİRT
Belediye Sayfaları

Göçebe çocuklar okul istiyor

Siirt’tin Şirvan İlçesi’ne bağlı Derinçay köyünün Siyavuğ mezrasında, 40’a yakın çadırda eğitimden uzak yaşayan göçebe ailelerin çocukları devletten okul istiyor.

Derinçay köyü Siyavuğ mezrasında yılın farklı mevsimlerinde değişik yerlerde barınan Mehmediyan aşiretine mensup ailelerin çocukları, eğitimden uzak kaldıkları gerekçesiyle devletten yardım bekliyor. Şirvan Kaymakamı Davut Gül, göçerlerin değişik yerlerde barınmaları nedeniyle sabit okul kuramadıklarını ve söz konusu mezrada yaşanan eğitim sorununun çözümü için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Göçebe çocukların okulsuz kalmamaları için alternatif olarak çadır veya prefabrik okulların kurulması önerisinde bulunan Dirençay Köyü Muhtarı Hazım Aktı, "Göçebe ailelerin çocuklarının eğitimden uzak kalmamaları için alternatif olarak çadır veya prefabrik okul yapılmasını ve burada yaşayan çocukların bir eğitim yuvasına kavuşmalarını istiyoruz. Çocukların eğitimden uzak kalmasını istemiyoruz" dedi.

Çocuklarının eğitimden uzak kalmaması için bir an önce okul yaptırılmasını ve akabinde çocukların hızlandırılmış eğitime tabi tutulmalarını isteyen aileler ise, "Biz okuyamadık, bari çocuklarımız okusunlar. Yetkililerden, bulunduğumuz bölgeye imkanlar dahilinde bir eğitim yuvası yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 13:07:52
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 15:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 88.226.221.xxx Tarih : 16.10.2010 16:31:50

güzel olmasada  şerefli bir köy