17
Mayıs
2024
Cuma
ŞİRVAN - SİİRT
Belediye Sayfaları

Koyun Dağıtım Projesi Start Aldı

        Siirt’in Şirvan İlçesinde uygulanacak olan koyun dağıtımı projesine start verildi. Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında finansmanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca sağlanan projenin Türkiye genelinde vakıf tarafından uygulanan en büyük proje olduğu açıklandı. Proje kapsamında 375 aileye 12’şer  koyun ve bir koç dağıtıldı.
        Koyun dağıtımı nedeniyle Şirvan Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda düzenlenen törene Siirt Valisi Murat Yıldırım, İlçe Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Necat  Cellek, ilgili daire müdürleri ve koyun almaya hak kazanan köylüler katıldı. Şirvan Kaymakamı Davut Gül yaptığı konuşmada bölge genelinde sağlanan huzur ortamına değinerek “1997 yılında 11 okulumuz açıkken bu sayı bu gün 66’ya çıkmıştır. Köylerimize geri dönüşler sürüyor. Bu kapsamda köylülerimizin bir gelir sahibi olmalarını sağlamak amacıyla bu projeyi uygulamaya koyduk. Proje kapsamında 375 aileye 4875 adet koyun dağıtacağız. 1.138 milyar TL. tutarındaki bu proje Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Vakıfları tarafından Türkiye Genelinde yaptığı en büyük ölçekli projedir. Böyle bir projenin Siirt’imize ve Şirvan İlçemize nasip olmasından dolayı çok mutluyum.” Dedi.
        Siirt Valisi Murat Yıldırım da yaptığı konuşmada “Yıllardan beri olumsuzluklarla anılmış Siirt’imiz de bugün devletin şefkatli eli en ücra köylere kadar  uzanmaktadır. Bütün kamu görevlileri devletin bütün imkanlarını kullanarak vatandaşın beklentilerine cevap veremeye çalışmaktadırlar. Bu projede bunlardan biridir. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Siirt’te bu projenin hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.
Törende daha sonra Vali Murat Yıldırım Hasan İber adlı vatandaşa koyunlara ait sertifikayı verdi. Vali Yıldırım törenin yapıldığı okulun bahçesinde bulunan koyunları da inceleyerek sahiplerine teslim etti.
        Koyunların bedeli ilk yılı ödemesiz ve faizsiz bir şekilde dört yılda geri ödenecek şekilde dağıtıldı.
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 14:44:19
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 17:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?