20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞİRVAN - SİİRT
Belediye Sayfaları

Narlıdereli kızlar okumak istiyor

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Narlıdere köyünde geçen hafta Birleşmiş Milletler teşkilatı UNİCEF tarafından açılışı yapılan Narlıdere Köyü İlköğretim Okulu'nun kız öğrencileri mutlu değil.

Kız öğrencilerin tek isteği, okumalarına karşı çıktıklarını öne sürdükleri ailelerinin ikna edilip okula devam edebilmelerinin sağlanması.

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı dağlık kesimde bulunan ve Şirvan'a 2 saat uzaklıkta olan Narlıdere köyündenki ilköğretim okulunda okuyan kız öğrenciler okuyabilmek için yetkililere seslenerek "Sesimizi duyun bizi kurtarın, okumak istiyoruz" dedi.

Öğrenciler yıllardır zor şartlar altında okuduklarını ve köylerinde okul açılmasına sevinemediklerini kaydettiler. Ailelerinin ikna edilememesi durumunda okula devam edemeyeceklerini belirten Narlıdere İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi Sabiha Boru, "Lütfen sesimizi duyun ve bize yardımcı olun, okul değil okumak istiyoruz. Ailelerimiz öğrenimimize devam etmemize izin vermiyor. Biz de başkaları gibi okumak, bayan öğretmenlerimiz gibi ders vermek istiyoruz" dedi.

Bu sene mezun olacak 8. sınıf öğrencilerinden Sosun Bora ise, "Bize yardımcı olun. Ailemiz 8. sınıftan sonra okumamızı istemiyor. Ama biz okulumuzu okuyup bitirmek istiyoruz. Köyde oturup ev hanımı değil bayan öğretmenlerimiz gibi okuyup öğretmen olmak, onlar gibi ders vermek istiyoruz. Bu yıl bizim son sınıfımız, eğer ailemiz okumamıza izin vermezse ailemize karşı çıkarız ve okulumuzu okumak için ilçeye kaçarız. Çünkü bizim tek istediğimiz okulumuzu okuyup başarılı biri olmaktır" diye konuştu.

Köyde yapılan yeni okullarından çok memnun olduklarını belirten erkek öğrencilerden Ahmet Bora, "Bizim yeni okulumuz çok güzel, daha önce okula gitmek için 2 saat mesafelik yolu katedip Şirvan'a gidiyorduk. Kışın şartlar çok kötü olduğu için çoğu zaman Şirvan'da kalıyorduk. Çok şükür artık öyle bir derdimiz yok. Yeni okulumuzu çok seviyoruz. Okulumuzun bazı eksikleri var. İnşallah UNICEF onların da karşılar ve eksiklikleri giderir. Yeni okulumuzdan çok memnunuz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 15:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?