20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞİRVAN - SİİRT
Belediye Sayfaları

Siirt'te heyelan: 3 ölü

Siirt'in Şirvan ilçesindeki karakola çağırılan 11 korucu, minibüs ile Ormanlı köyüne geri dönerken heyelan altında kaldı.

Kendi imkanları ile kurtulan 4 korucunun yaya olarak köye varıp, köylülere haber vermesi üzerine köylüler heyelan bölgesinde arama çalışmaları başlattı.

Edinilen bilgiye göre Şirvan ilçesinde bulunan karakola çağırılan 11 korucu, köye geri dönmek üzere minibüse binerek, yola çıktı. Ormanlı köyü istikametinde giden Seyfettin Akyıldız yönetimindeki minibüs, saat 00.30 sıralarında heyelan altında kaldı. Araçta bulunan 11 köy korucusundan Behrem Alatunç, Mahfuz Akpolat, Nezir Akbaş ve Medeni Akdoğan isimli 4 kişi, kendi imkanları ile kurtuldu. Çevre köylülerin yardıma koşması üzerine araçta sıkışan Metin Akgündüz yaralı olarak kurtarıldı. Olay yerinde köylerin arama ve kurtarma sonucu yol kenarında bulunan derede olay yerinde 500 metre uzaklıkta Gürgün Akkuş cesedine ulaşılırken, araç içerisinde bulunan ve sıkıştıkları belirtilen Metin Akyıldız, Seyfettin Akyıldız (şoför), Arafat Akkurt, Nadir Akdoğan ve henüz ismi belirlenemeyen bir kişi toplam 4 kişinin kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Heyelan altında kurtarılan Nurettin Akgundüz köy minibüsü ile Siirt Devlet hastanesine kaldırılıp tedavi altına alınırken korucu yakınları hastane önünde polislerle neden olay yerine sivil savunma ekipleri ve yol açma makinelerin gönderilmediği konusunda tartıştı.

Heyelan bölgesine ilk ulaşan Ormanlı Köylü Ahmet Akbudak "Biz heyelan bölgesinde değildik gece saat 01.00 sıralarında bazı bağırma çağırma seslerine kalktık baktık birileri araçların heyelan altında kaldığını söyleyerek bağırıyor bizde olay bölgesine gittik 4 kişi kendi imkanları ile kurtulmuştu. Bir kişiyi de biz kurtardık halen araç içerisinde yaklaşık 5 kişi bulunuyor. Bir kişinin henüz kim olduğunu tespit edemedik, bir diğerinin ise cesedini derede bulduk. Olay 5 saat önce oldu. Yollar kapanmış. Kendi ellerimizle araçların geçmesi için yol açtık. Karakola telsizden haber verdik. Karakol komutanı bize 'yardım gelecek' diyor ama şuana kadar yol açmak için dozer ya da herhangi bir kimse gelmedi. Biz kendi imkanlarımızla bir arkadaşı hastaneye getirdik, diğer arkadaşları da çevre köylerden gelen vatandaşların yardımı ile kurtarmaya çalışıyoruz olay bölgesine henüz bir sivil savunma veya kurtarma ekibi gönderilmemiş ve hepsi korucu yetkililerin bir an önce bölgeye yol açma makineleri ve sivil savunma ekipleri göndermesini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 09:10:14
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 12:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?