30
Mayıs
2024
Perşembe
ŞİRVAN - SİİRT
Belediye Sayfaları

Taşlı Köyü şenlikleri yapıldı

Şirvan ilçesine bağlı Taşlı köyünde geleneksel hale gelen şenlikler bu yıl da yapıldı.

Şenliklere çevre il ve ilçelerden yaklaşık on bin kişi katıldı.

Taşlık köyüne 3 kilometre mesafede bulunan ve Hz. Ali'nin eşi Hz. Hanife'den olma çocuğu Muhammed Bin Hanife Hazretleri'nin mezarının yer aldığı bölgede yapılan şenliklerde, halaylar çekildi, yemekler yendi. Şenliklere katılan Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Yaşar Baran, şenliklerin asırlardan beri devam ettiğini belirterek, "Asırlardan beri devam eden bu şenliklerde vatandaşlarımız uzun süren kışın ardından bir araya gelerek hasret gideriyor. Şenlikler üç gün sürüyor. Bu şenlikler inanç turizminin
ötesinde vatandaşlarımız için buluşma dertleşme mekanı olarak da görev yapıyor.

Şenliklere her yıl on binlerce vatandaşımız katılıyor. Bu nedenle bu şenlik aynı zamanda ekonomik bir hareketlilik de sağlıyor. Burada oyuncak satıcısından bijuteri satıcısına, dondurmacıdan konfeksiyon malı satanlara kadar hemen her alandan esnafa rastlamak mümkün. Bu yönüyle de köylülerimiz evlerinin, çoluk çocuklarının ihtiyaçlarını da karşılıyorlar" dedi.

Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek de, şenlik alanında gelecek yıldan itibaren düzenlemeler yapılacağını ve vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 12:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?