28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

"Açılım, kardeşlik projesi!"

BAKAN EKER DEMOKRATİK AÇILIM İÇİN ŞIRNAK'TA

Diyarbakır'dan helikopterle Şırnak'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, demokratik açılım için bugün Şırnaklı vatandaşlarla biraraya geldi.

AK Parti kasım ayı Şırnak İl Danışma Toplantısı'na katılan Bakan Eker, demokratik açılım projesinin AK Parti'nin kuruluşuyla başladığını söyledi.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, AK Parti Şırnak İl Başkanı Rizgin Birlik, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Eker, "Bugün ve yarın AK Parti'nin 81 ilindeki genişletilmiş il danışma meclisi toplantıları yapılmakta. Hükümetimizin başlattığı Türkiye'deki demokratikleşme süreciyle ilgili olarak teşkilatlarımızla bu konuyu daha yakından tartışmak, teşkilatlarımızın kanaatlerini, görüşlerini almak, partimizin başlattığı hükümetimizin uygulamaya koyduğu ve esasen bir devlet projesi olan dün de TBMM'de tartışılan demokratileşme süreciyle ilgili olarak sizleri bilgilendirmek, bu projeyle neler amaçlandığını, neler hedeflendiğini, gündemimizde neler olduğunu Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin nasıl sağlanacağını, Türkiye'de bir kardeşlik ikliminin nasıl tesis edileceğini, Türkiye'de renkleri, dilleri, görüşleri ne olursa olsun farklılıkların tamamını zenginlik kabul ederek Türkiye'yi birlik ve beraberlik içerisinde bir kardeşlik projesi içerisinde nasıl enerjimizi Türkiye'nin kalkınması için kardeşlerimizin mutluluk ve refahı için vatandaşlarımızın saadeti için nasıl kullanacağımızı anlatmak için burdayız. Bu projeyi nasıl hayata geçireceğimizi, hep birlikte bizlere neler düştüğünü, neler yapacağımızı bu vesileyle görüşeceğiz, tartışacağız. Esasen bu kardeşlik projesi, bu demokratik ve sivileşme projesi Türkiye'de 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'nin kuruluşuyla birlikte başladı. AK Parti'nin parti programında zaten bu hususlar yer alıyor. Hükümet programında da bunlar var ve bunlar bugüne kadar belli şekillerde adım adım uygulandı. Bugün bu süreç milletimizle paylaşılarak daha yüksek bir süratte hayata geçiyor. Biz buna süreç diyoruz. Bunun kesin bir başlama, kesin bir bitiş tarihi yoktur. Evet AK Parti'nin kuruluşuyla birlikte başladı ama bunun önü açık, yani bu demokratik tekamülle birlikte demokratik gelişmeyle birlikte bugün uygulamaya konulan tedbirler bugünle kalmayacak. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti Şırnak Milletvekili A. Veli Seyda da 2001 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte Güneydoğu dahil bazı bölgelerin üvey evlat olmaktan çıktığını belirtti. Seyda, "TBMM'deki açılım görüşmelerinden sonra bölgede yaşayan insanlarımız çok mutlu oldu. Demokratik açılım hükümetimizin iktidara gelmesiyle başladı. AK Parti 72 milyon insanı kardeş bildi. Bölgemiz daha önceki iktidarlarda olduğu gibi üvey kardeş bölgesi olmaktan çıktı. 2001'den beri bölgemize sağlıktan tutun eğitime kadar her alanda hizmet yağmuru başladı" dedi.

AK Parti Şırnak İl Başkanı Rizgin Birlik de CHP'nin demokratik açılım görüşmeleri sırasında TBMM'yi terk etmesini eleştirdi. Birlik, "CHP dün meclisi terk etti. Bu güneydoğuda CHP gibi partilerin bittiğinin göstergesidir. Bu ve benzeri partilerin güneydoğuda artık yerleri yoktur. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılımla ilgili yaptığı konuşmaları Türkiye'yi dünyaya açacaktır. Türkiye demokratik açılımla birlikte dünyanın sayılı ülkeleri arasına girecektir" dedi.

Bakan Eker daha sonra Mardin'deki toplantıya katılmak için helikopterle Şırnak'tan ayrıldı.

BAKAN EKER DEMOKRATİK AÇILIM İÇİN ŞIRNAK'TA
BAKAN EKER DEMOKRATİK AÇILIM İÇİN ŞIRNAK'TA

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 16:01:00
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 22:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?