28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

"Babamı Ergenekon öldürdü"

Ergenekon soruşturması ve yurt dışında bulunan PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın açıklamalarıyla gündeme gelen, içlerine ‘faili meçhul’ cinayet kurbanlarının atıldığı öne sürülen Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki BOTAŞ kuyularının açılması için savcılığa dilekçe veren 47 aile arasında bulunan AKP Şırnak İl Başkanı Rizgin Birlik, 1996'da kaybolan babası Halil Birlik’i Ergenekon örgütünün öldürüldüğünü ileri sürdü.

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde 47 kayıp yakını dün Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak ‘faili mechul’ cinayet kurbanlarının attıldığı öne sürülen ilçedeki BOTAŞ’a ait kuyuların açılmasını talep etti. Başvuran aileler arasında bulunan AKP Şırnak İl Başkanı Rizgin Birlik, 1996 yılında babası Halil Birlik’in kaybolduğunu ve kendisinden bir daha haber alınamadığını söyledi.

Babası Halil Birlik ve dayısı Mehmet Bilgiç’in 7 Kasım 1996 günü Irak’a gitmek için evden çıktıklarını ve kiraladıkları taksiyle Habur Sınır Kapısı’na gittiklerini söyleyen Birlik, şunları anlattı:
“Babam ve dayım işlemlerini bitirip askerlerin bulunduğu son noktaya geliyorlar. Burada askerler kimliklerini baktıktan sonra taksiyi, şoförüne ‘sen git bekleme’ diyerek gönderiyorlar. Babamla dayımı gözaltına alıyorlar. Taksi şoförü gelip durumu bize anlattı. Biz gereken yerlere gittik, bulmak için için uğraştık ama bütün kapılar yüzümüze kapandı. Bize ‘Bu insanları görmedik’ denildi. Yüzlerce insanın gözü önünde Habur Sınır Kapası içinde bu insanlar askeri birlikler tarafından alınıyor ve o günden beri biz bu insanların izine rastlamadık. Ne ölülerine ne de cesetlerine ulaşabildik. Tüm uğraşlarımıza rağmen bize ‘gidin evinize oturun, bu insanlar sağ değil’ denildi. O günden beri hep kapımız çalındığında ‘babamız, dayımız gelmiştir’ diye açıyoruz. Maalesef 13 yıldır içimiz, ciğerimiz yanıyor.”


AKP Şırnak İl Başkanı Rizgin Birlik, babası ve dayısının kaybolmasından Ergenkon örgütünü sorumlu tuttu. Birlik, “Bu işi yapanların Ergenekon çetesi olduğuna yüzde yüz eminim. Silopi’nin Pınaröğün Köyü karşısındaki kuyuların açılması için savcılığa başvurdum. Buradaki kuyalarda daha önce birkaç ceset çıkarılmış. Söylenenlere göre daha çok ceset var bu kuyularda. İnşallah en kısa zamanda bu kuyular açılır, eğer cesetler varsa çıkarılıp DNA testinden geçirilmesini istiyoruz” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 12:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?