28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

"Su Yok" İddialarına cevap

Aydın BudakCizre Belediye Başkanı Aydın Budak "Su Yok" İddialarına tepki göstererek, basın mensuplarına açıklamada bulundu...

Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Mit’e bilinçli olarak su verilmediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığnı ifade etti.

Konuyla ilgili Basın mensuplarına bilgi veren Budak, su hatlarındaki patlakları kamuoyuna gösterdi. 


Budak, ortaya atılan iddialarla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: 


“Takvim Gazetesi'nin 15 Haziran ve Ortadoğu Gazetesi'nin 16 Haziran nüshalarında suyun kasıtlı olarak emniyet, jandarma ve Mit’e verilmediği ortaya atıldı. Adı geçen gazetelerde şahsıma yönelik hakarete varan ifadeler kullanıldı. Haberi yapan gazeteler basın meslek ilkelerini hiçe saymışlardır.Olayın muhatabı olan bizlere hiçbir şey sorulmadan polis eşlerinin şikayetiyle belediyemizi hedef tahtasına oturtmuşlardır. Bu gazeteler hakkında da en kısa zamanda hukuki girişimlerde bulunacağız. Keşke şimdi bu iddiayı ortaya atan polis eşleri burada olup gerçekleri görseydi. Suların kesik olmasının sebebi deran su hattında meydana gelen patlaklar ve Cizre’ye gelen suyun yol üzerinde bulunan dört köyün kaçak hatlar kullanıp tarlalarını sulamalarıdır."

 





M. Selim Yalçın-Kenthaber/Şırnak
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 17:56:51
Güncelleme :21 Haziran 2006 Çarşamba 10:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?