27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞIRNAK

13 yıl sonra bitti

İl Emniyet Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılmak üzere 15.12.1992 tarihinde ihalesi yapılan 270 daireli Polis lojmanlarının bir bölümü tam 13 yıl sonra tamamlandı. Yıllar önce inşaatına başlanan ve bu güne kadar kaba inşaatı ile bırakılan Polis lojmanları en sonunda yapılmaya başlandı.

Adeta çürümeye mahkûm edilen lojmanlar geçen yıl Şırnak Valiliği tarafından yapılan yeni bir proje ile yeniden yapılmaya ve büyük ölçüde tamamlanmaya başlanmıştı. Birkaç bloktan oluşan Polis lojmanlarından biri 2004 yılında hizmete açılmış, geriye kalan bloklar içinde çalışmalar başlatılmıştı.

Büyük ölçüde tamamlanan blokların bu aylarda hizmete sunulması bekleniliyor. 1992-1993 yıllarında bitirilmesi gereken bu tür çalışmalar sadece bloklarla sınırlı değil, yine Polis lojmanları gibi yıllar önce ihalesi yapılan ve bir türlü yapımı tamamlanamayan bir yapıda şuan inşaatı bitmek üzere olan Şırnak Kapalı Spor Salonu, Kapalı Spor Salonu da yine Polis lojmanları gibi önce yapımına başlanılmış sonrada ortada bırakılarak çürümeye mahkum edilmişti. 2004-2005 yılları arasında süre gelen çalışmalar sayesinde 13 yılı geride bırakan inşaatlar artık beklemeyecek, yeni yapılan ihaleler ile tamamlanmaya başlanan inşaatlar bitirilmeye başlandı.

İl Merkezi gibi ilçelerde de bitirilmeyi bekleyen inşaatlarda yeniden yapılmaya ve hizmete sunulmaya başlandı. Yıllar önce hizmet vermesi gereken bu çalışmaların şimdi yapılıyor olması ise vatandaşları pek sevindirmiyor. 1ıllar önce kazanılması gereken bir çok şeyin olduğunu ifade eden vatandaşlar, "13 yıl sonra yapılacak olan bir şey yıllar önce yapılması gereken çalışmaları geri getirmez" dediler.

Mehmet Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2005 Cumartesi 11:41:02
Güncelleme :23 Temmuz 2005 Cumartesi 14:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?