19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

2 milyon TL'lik kaçak sigara yakalandı

Şırnak'ta gerçekleştirilen operasyonla piyasa değeri 2 milyon TL olan kaçak sigara paketi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 25 kişiden 17'si tutuklanarak cezaevine konulurken, şahısların kaçak sigaradan PKK'ya haraç verdikleri tespit edildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nce uzun süredir yürütülmekte olan Örgütlü Sigara Kaçakçılığına yönelik yapılan operasyon kapsamında, suç örgütünün lider ve yönetici kadrosunu oluşturan, aralarında 6 köy korucusunun da bulunduğu toplam 25 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda 3 adet tabanca, çok sayıda sahte dolar, Türk Lirası ve kaçak sigara ele geçirildi.

Gözaltına alınan 25 kişi, emniyetteki sorgularının ardından Cumhuriye Başsavcılığı'na sevk edilirken, 8 şüpheli savcılıktan serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkan 17 kişi ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "Operasyon kapsamında toplam 44 yakalama yapılmış olup; bu yakalamalar esnasında çeşitli araçlar içerisinde 834 bin paket kaçak sigaraya el konulmuştur. El konulan sigaraların piyasa fiyatının yaklaşık 2 milyon TL olduğu, ayrıca ülkemize illegal yollardan getirilen sigaralar ile ilgili olarak kaçakçıların terör örgütü mensuplarına haraç verildiği tespit edilmiştir. Terör örgütünün finans kaynaklan arasında bulunan sigara kaçakçılığına yönelik çalışmalarımız aralıksız sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 15:12:00
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 18:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?