28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

20 öğrenci Hatay'a uğurlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 20 öğrenci 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Hatay'a uğurlandı.

Sabah saatlerinde yakınları ile beraber Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenciler hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra öğretmenleri ile beraber Hatay'a hareket etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Turkcell'in ana sponsorluğunda yürütülen 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında kırsal kesimlerde eğitim gören 20 öğrenci öğretmenleri ile beraber Hatay'a gönderildiler.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz, proje kapsamında doğu-batı arasındaki gönül köprülerinin daha da sıkılaşacağını ve önyargıların ortadan kalkacağını ifade ederek, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birçok projemiz var. 'Gönül Köprüsü' projesi ile gençlerimizin birbirini daha iyi tanıma fırsatı yakalayacaklarına inanıyoruz. Gençler gittikleri yörelerin tarihi ve doğasını daha iyi tanıyacaklar. Gittikleri arkadaşları ile kaynaşarak, doğu ile batı arasındaki uçurumu da ortadan kaldıracaklar. Bazı ön yargılar da ortadan kalkmış olacak" dedi.

Açıkgöz, proje kapsamında Silopi'den 20 olmak üzere Şırnak genelinde toplam 120 öğrenciyi Hatay'a gönderdiklerini belirterek, "İlköğretim okulu 7 ve 8'nci, ortaöğretim okullarının ise 11 ve 12'nci sınıflarından öğrenciler seçilerek gönderildi" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 11:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?