19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

200 kişilik işe 810 kişi başvurdu

ŞIRNAK'TA 200 KİŞİLİK TEMİZLİK İŞİ İÇİN 810 KİŞİ BAŞVURDU

Şırnak İş Kurumu ve Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda temizlik elemanı olarak çalıştırılacak 200 kişiyi kura ile belirledi.

Şırnak il genelinde oklularda temizlik elmanı olarak çalıştırılacak 200 kişilik iş için genç-yaşlı 810 kişi başvuruda bulundu. İş Kurumu haksızlık olmaması için temizlik elemanı olarak çalıştırılacak 200 kişiyi kura ile belirledi. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde işe alınacak 200 kişi için 810 kişi başvurdu. Şırnak İş Kurumu İl Müdürü Ekrem Birlik, "Müdürlüğümüzde kayıtlı işsizlere yönelik okullarda temizlik elemanı çalıştırmak amacı ile 4 ay sürecek proje kapsamında İl Kültür Müdürlüğü

salonunda toplanan 810 katılımcının noter huzurunda kura çekilerek belirlenecek. Şırnak Merkez ve ilçelerinde toplam 200 kişi alınacaktır. TYÇP programı çerçevesinde ağaçlandırma projesinde 120 kişilik projemiz daha var. Ağaçlandırma çalışmalarında çalıştırılacak kişileri de yarın aynı şekilde kura ile belirleyeceğiz" dedi.

Kura çekimine katılan bir vatandaş, "Aslanbaşar köyünden geldim. Yıllardır hiç işe girmedim. Bu sefer şansımı denemek işitiyorum. Buraya gelen bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. İnşallah ismimiz çıkar biraz rahatlarız" dedi.

Silopi İlçesinden gelen Sadun Ökten ise, "Oklularda çalıştırılacak temizlik işi için başvur yaptım. Silopi'de zaten iş yok. Silopi'de hiç iş bulamıyoruz" şeklinde konuştu.

Ömer Ekdi, "Özelikle Şırnak bölgesinde hiç iş imkanı yok. İşsizlik sorunu çok. 100 kişiden biri çalışıyor diğer 99 kişi sokaklarda sürünüyor. Bunu artık devletten bir yardım olarak bekliyoruz. Birilerinin bize ellerini açması gerekiyor. Yeter artık biz de herkes gibi memleketimizde fabrikalar olmasını isteriz. Kendi memleketimizde iş bulmak istiyoruz" diye konuştu.

ŞIRNAK'TA 200 KİŞİLİK TEMİZLİK İŞİ İÇİN 810 KİŞİ BAŞVURDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 15:59:04
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 19:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?