28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

22 kursiyerin sertifika sevinci

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü beldesinde okuma-yazma kursuna katılan 22 bayan kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Görümlü beldesinde bulunan Nevro Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan 2. kademe okuma-yazma kursu sertifika töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Düzenlenen törene Silopi 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade, Silopi Halk Eğitim Müdürü Ali Bilgin, Nevro Mehmetçik İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Çolak, Silopi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Kurs sonunda başarılı olan 20 kursiyere belgeleri törenle verildi. Kursiyerler, törende şiir, kompozisyon ve türküler okudu.

Törende konuşan Tuğgeneral Piyade, kursiyerlerdeki bu gelişmenin karşısında onur ve gurur duyduğunu, toplumda yerini almış kadınların seçilen değil seçen konumuna geldiğini söyledi. Kursa destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden Tuğgeneral Piyade, kursiyerler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kursu başarı ile bitiren kursiyerlere Silopi Kaymakamlığı tarafından birer çeyrek altın, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade tarafından da birer kitap hediye edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 11:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?