28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

4 ayaklı civciv görenleri şaşırttı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 4 ayaklı olarak dünyaya gelen 2 günlük civciv görenleri hayrete düşürüyor.

İdris Kalenderoğlu'nun kuluçkaya yatırdığı tavuğun yumurtalarından bir tanesinden dört ayaklı civciv dünyaya geldi. Konuyla ilgili konuşan Veteriner Hekim Emin Güler, hayvanlarda çok sık olmamakla beraber bu tür anormallikler görülebileceğini söyledi.

Silopi'ye bağlı Çiftlikköy'ünde ikamet eden İdris Kalenderoğlu, civcivi ilk gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, "Yumurtadan yeni çıkan civcivlere yem vermek için onları kafeslerinden çıkardım. Ancak bir civcivin 4 ayaklı olduğunu fark ettim. İlk gördüğümüzde bu dört ayaklı civcivin arkasına ip veya başka bir şey takıldığını zannettik alıp baktığımızda hayretler içerisinde kaldık. Civciv dört ayaklıydı ama o ayakları arka tarafta yere basamıyor, alttaki yere basan ayaklarını kullanıyordu. Biz ailece buna hiçbir anlam veremedik. Herhalde ikiz olacakmış, olamamış böyle ayakları arkasında doğmuş zannediyoruz, ama incelenmesi gerekir. Yaşadığı sürece civcivi besleyeceğim" dedi.

Silopi Belediyesi Veteriner Hekimi Emin Güler ise konu hakkında yaptığı açıklamada, "Hayvanlarda çok görülmemekle beraber bu tür anormallikler görülebilir. Zaten bu tür acaibatların yaşaması ihtimali çok düşüktür" diye konuştu.
Veteriner Hekim Güler ayrıca 4 aylık civcivin gen dizilişinde bozukların da meydana geldiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 11:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?