19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

6 genç kızın cesedi bulundu

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Damlabaşı köyünde Dicle Nehri'ne düşen 6 genç kızın cesedi Diyarbakır ve Van'dan gelen Sivil Savunma ekipleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dalgıçlarının çalışmaları sonucu bulundu. Kızının cesedinin bulunduğunu duyan anne fenalık geçirdi.

Güçlükonak ilçesine bağlı Damlatepe köyünden pikniğe giden 12 genç kız Dicle Nehri kenarındaki Bike mevkiinde Kavak ağaçlarının altında piknik yapmak için su kenarında yürürken Gurbet Özdemir(12) dengesini kaybederek suya düştü. Özdemir'i kurtarmak isteyen diğer genç kızlar birbirlerinin kollarından tutarak nehre girdi. Gurbet Özdemir'in yanı sıra Kıymet Özdemir(13), Emine Şen(11), Hacer Sezgin(10), Kader Şen(12) ve Tayibet Şen(30) suya kapıldı. Olayın köye bildirilmesi sonucu durum Güçlükonak Kaymakamlığı'na bildirildi. Köylüler arama tarama faaliyetlerini sürdürürken, olay yerine Van ve Diyarbakır Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 6 kişilik dalgıç ekibi gönderildi. Dalgıç ve Sivil Savunma ekiplerinin 2 günlük çalışmaları sonucu 6 genç kızın cesedi Dicle Nehri'nden çıkarıldı.

6 kişinin boğulduğu olayın tanıklarından Ahmet Şen , "Biz su kenarında yürürken bir baktık biri suya düştü. Diğerleri bir birinin ellerinden tutarak suya girdiler. Suyun akıntılı olması ve nehrin derin olması nedeni ile suya giren suyun içinde kayboldu. Köye haber verdik. Kurtarmaya geldiler, ama bir daha bulamadılar onları" dedi.
Boğulan Gurbet Özdemir(12) ve Kıymet Özdemir'in(13) annesi Hazniye Özdemir, 2 kızının cesedinin bulunduğunu duyması üzerine fenalık geçirdi. Özdemir ailesinin evinde toplanan birçok köylü de sinir krizi geçirdi. Güçlükonak Kaymakamı Ahmet Arık ve beraberindeki askeri yetkililer, ölenlerin acısını taziye çadırında yakınları ile paylaştı.

Olay yerinin köyden 3 kilometre uzakta bulunan Bike mevkiinde olması nedeni ile bölgeye araç ulaşımı sağlanamazken Sivil Savunma ve Dalgıç ekipleri botlar ile olay yerine intikal ederek yapılan 2 günlük arama sonucu suda boğulan 6 genç kızın cesedine ulaştı. Güçlükonak ve Cizre arasında yapılan 2 günlük arama faaliyetlerinden sonra cesetleri bulunan Gurbet Özdemir(12) Kıymet Özdemir(13), Emine Şen(11), Hacer Sezgin(10), Kader Şen(12) ve Tayibet Şen(30) yapılan otopsi sonrasında köyde toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 16:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?