19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

70 PKK'lı kıskaç altında

Kuzey Irak'tan eylem yapmak için Türkiye'ye sızan 70 kişilik PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirmek için Şırnak kırsalanda başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor.

2 bin askerin katıldığı operasyonda, Kobra ve skorsky helikopterleri havadan destek veriyor. Operasyonlar Cudi ve Gabar dağında yoğulaşırken sığınaklara kaçan teröristlerin etkisiz hale getirmek için bölgeye havadan ve karadan gün boyu asker sevkiyatı yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü ile mücadele kapsamında PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonlar Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi dağlık kesiminde ve Gabar, Küpeli ile Cudi Dağı'nda aralıksız bir şekilde sürüyor.

Güçlükonak kırsalında önceki gün 4 PKK'lının etkisiz hale getirmesinin ardından bölgede 70 kişilik terörist gurubunun tespit edilmesi üzerine 2 bin kişilik komanda ve 250 geçici köy korucusunun katılımı ile bölgede devam eden operasyonlar yoğunlaştı.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda çıkan tam teçhizatlı asker taşıyan çok sayıda askeri araç Cudi, Gabar ve Küpeli bölgesine doğru gitti. Karadan sürdürülen operasyonlara havadan da Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan kobra ve süper kobra helikopterler Gabar dağındaki terörist sığınakları havadan bombaladı. Bölgede askeri hareketlik yoğunlaşırken güvenlik güçleri ve teröristler arasında zaman zaman sıcak çatışma yaşanıyor.

Öte yandan, terör örgütünün olası mayın tuzaklarına karşı rutin olarak Cizre-Güçlükonak, Cizre-Şırnak-Şırnak-Beytüşşebap karayolundaki mayın taraması devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 21:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?