28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

700 aileye giyim yardımı

Başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği, yardımları ile de vatandaşın gönlünde taht kuruyor. 6 yıldır Şırnak Merkez, İlçe ve köylerde çeşitti alanlarda çalışmalarını sürdüren Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği 700 aileye giyim yardımı yapmaya hazırlanıyor.

Çalışmalarına Şırnak merkezde başlayan dernek, akşam ev ziyaretlerine başladı. Ekibi ile birlikte çalışmalarını zevkle sürdürdüklerini belirten Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan, eski Şırnak Valisi Osman Güneş ile yaptıkları istişare sonucu 700 aileye yetecek kadar malzeme temin ettiklerini ifade ederek, şu şekilde devam etti:

"Geçen yıl eski Şırnak Valisi şimdiki İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'i ziyaretimizde onun aracılığı ile bazı büyüklerimizi ziyaret ettik. Görüşmelerimiz sonucu onlar da üç hafta önce bize çok güzel giyim malzemesi gönderdiler. Biz de arkadaşlarımızla birlikte aile başına paketler hazırlayarak her akşam daha önceden tespit ettiğimiz maddi imkanı düşük olan ailelerimizi ziyaret etmekteyiz. Şırnak merkezde yaklaşık 100 aileye yardım dağıttık. Önümüzdeki günlerde ilçe ve köylerimize dağıtmaya başlayacağız.

Önceliği ulaşımı zor olan Güçlükonak, Beytüşşebap ve Uludere ilçelerimize vereceğiz. İlçe malzemelerimizi paketledik ve en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz. İlçedeki ailelerimizi üniversite de okuyan burs verdiğimiz öğrenciler tarafından araştırılarak tespit edilmiştir. Bizim amacımız sadece giyim dağıtmak değildir. Giyim dağıtırken özellikle annelerimize okul öncesi eğitimin önemini anlatmaktayız. Biliyorsunuz ilimizin en büyük sorunlarından biri de eğitim sorunudur.

Yıllardır ilimiz ÖSS sınavında sürekli son sıralarda yer almaktadır Şırnak Valisi Ali Yerlikaya tarafından çok büyük bir proje faaliyete geçirildi. Bütün eğitim camiası harekete geçti. Güzel bir adım atıldı. Ama bu bir yılla çözülecek bir sorun değildir. Hepimize büyük görev ve sorumluklar düşmektedir. Özellikle biz veliler çocuklarımıza gereken desteği vermeliyiz. Bir velinin görevi çocuğunu sadece okula göndermek değildir. Bizim bölgemize sürekli deneyimi olmayan öğretmenler gönderilmekte bunun etkisi büyüktür.

Çocuklarımız bir yılda üç, dört öğretmen değiştirmektedir. Bu da eğitim seviyesini etkilemektedir. Bizde bunların bilincinde olup, okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu annelerimize vurgulamaktayız. Bu ziyaretlerimiz esnasında çeşitli nedenlerden dolayı okula ara vermiş çocuklarımızı ve gençlerimizin ailelerini ikna ederek eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktayız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 13:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?