19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

81 İlin 81 Yıldızından biri Zehra

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün önderliğinde hayata geçirilen "81 İlde 81 Yıldız" projesiyle, her ilden seçilen ve maddi güçlükler içinde okumaya çalışan başarılı öğrenciler eğitim desteği alacak. Bu başarılı öğrencilerden birisi de Şırnak Cumhuriyet Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Zehra Yürük.

'81 ilden 81 yıldız' projesinin tanıtım toplantısı 19 Mayıs Salı günü Ankara'da yapılacak. 81 ilden öğrencilerin illerini temsil edeceği toplantıda Şırnaklı Zehra Yürük'te Şırnak ilini temsil edecek. Başarılı öğrenciyle birlikte Şırnak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gültekin Aydın Ankara'ya gidecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrünnisa Gül'ün önderliğinde hayata geçirilen "81 Yıldız" projesiyle, her ilden seçilen ve maddi güçlükler içinde okumaya çalışan başarılı öğrenciler eğitim desteği alacak.

Kendi eğitimini yarıda bırakan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Türkiye'nin dört bir yanındaki ilköğretim okullarından seçilen başarılı gençlere öncülük ediyor. "Eğitim Her Engeli Aşar" ve "Konuşan Kitap Şenliği"nin ardından başlatılan bu anlamlı projeyle, maddi durumu olmayan, gerek derslerinde gerekse spor gibi sosyal faaliyetlerde göz dolduran öğrencilere, eğitim hayatları boyunca destek sağlanması ve okuldan kopmalarının önlenmesi hedefleniyor.
Proje kapsamında Şırnak'ı temsil edecek olan Zehra Yürük, 19 Mayıs Salı günü Ankara'da düzenlenecek olan proje tanıtım toplantısına katılacak.

Cumhurbaşkanının Eşi Hayrünnisa Gül, ile tanışacak olan Şırnak Cumhuriyet Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Zehra Yürük, duygularını şu cümlelerle ifade etti: "Şuanda çok mutluyum. İlk kez şehir dışına çıkacağım. Özellikle Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Gül Hanımla ve 81 ilden gelen arkadaşlarımla tanışmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim. Bu projeyi başlatan Hayrünnisa Gül Hanım efendiye de çok teşekkür ediyorum". Milli Eğitim Şube Müdürü Güntekin Aydın da, Zehra Yürük'ün çok başarılı bir öğrenci olduğunu verilecek olan eğitim desteği ile bu başarısını katlayacağını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 14:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?