28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

ADD konferansına büyük ilgi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanlığı tarafından 'Atatürkçü Düşünce Sisteminde Demokrasi' konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Silopi Koç ilköğretim Okulu'nda düzenlenen konferansa Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral M. Şener Eruygur, Başkent Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünsal Yavuz, ADD Silopi Şube Başkanı Dündar Kesik, kurum amirleri ve dernek üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Silopi Şube Başkanı Dündar Kesik, Şırnak'taki yöneticileri konferansta görememenin burukluğunu yaşadıklarını belirterek, "İpe sapa gelmeyen birçok açılış ve sünnete katılan ama Atatürkçü düşünceyi görmezden gelenleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Bizler hep şunu deriz, Şırnak'ın terörle anılmasını istemiyoruz. Evet, işte yaptığımız bu etkinlik neden medyaya yansımıyor? Neden terörle ilgili bir şey olduğunda manşet atarlar. Onu takdirlerinize bırakıyorum" dedi.


Konferansta söz alan Başkent Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünsal Yavuz, demokrasideki çoğunluk ile çoğunculuk kavramlarının karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Yavuz, "Demokrasi çoğunlukçuluk değildir. 'Ben çoğunluktayım en yüksek oyu ben aldım. İstediğimi yapabilirim' demek değildir. Demokrasi çoğulculuktur. Çoğunlukçuluk ile çoğulculuğu karıştırmayalım. Üzülerek söylemek istiyorum karıştıranlar var" diye konuştu.


Atatürkçü Düşünce Derneği hakkında katılımcılara bilgi veren ADD Genel Başkanı Şener Eruygur ise Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bundan sonraki uygulamalarında sadece kendi aralarında değil, halkla birlikte olmak ve onlarla birlikte kalkınma savaşını yürütmek amacında olacaklarını söyledi. Genel Başkan Eruygur şöyle konuştu:


"Atatürkçü düşüncenin işi bizim işimiz. Türkiye Cumhuriyeti'nde en ufak bir ayrıma tabi tutmadan çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Köyünde, kentinde, okulunda her yerde bir ileri aşamaya mutlaka koşmayı ve koşuşta onlarla birlikte bir cennet kurmayı düşünen bir dernektir, Atatürkçü Düşünce Derneği. Atatürkçünün düşüncesi Türk Sevgisidir, ulus sevgisidir. Bu nedenle birilerine düşmanlık diye bir şey beslemiş olmaz. İşte Türkiye'yi bölmek ve parçalamak isteyenler, 'İndirin bu adamları' diyorlar".

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?