28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

AKP Şırnak adayı belli

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şırnak Belediye Başkan adayı olarak AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Adil Uçar'ı gösterdi. 

AK Parti Şırnak merkez, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını belirledi. 7 yıl AK Parti merkez ilçe başkanlığını yürüten Adil Uçar, AK Parti'nin Şırnak Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. 1974 Şırnak merkez doğumlu olan Uçar, ilk ve orta öğrenimini Şırnak merkezde, yükseköğrenimini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bitlis Meslek Yüksekokulu İnşat Bölümü'nde tamamladı. Evli ve 5 çocuk babası olan Uçar, nakliye ve kömür işleriyle uğraşıyor.
14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti Şırnak Merkez İlçe Kurucu Başkanı olarak göreve başlayan Adil Uçar, 25 Kasım 2008 tarihide yapılan 3. Olağan Kongre'ye aday olarak girmemişti. Uçar, 29 Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimlerde Şırnak Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

AK PARTİ'NİN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI 

AK Parti Şırnak Belediye Başkan adayı olarak Adil Uçar'ı gösterirken, Beytüşşebap ilçesinde Kamil Durmuş, Silopi ilçesinde M. Nuri Haşimoğlu, Uludere ilçesinde Salih Tanık, Güçlükonak ilçesinde Bahattin Aktuğ, Cizre ilçesinde Osman Ayhanoğlu, İdil ilçesinde Selahattin Şimşek'i belediye başkan adayı olarak gösterdi.

AK PARTİ'NİN BELDE ADAYLARI 

AK Parti, Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesinde Hasan Tatar, Görümlü beldesinde Hasan Özdemir ve Çalışkan beldesinde İsa Yiğit, İdil ilçesine bağlı Karalar beldesinde Halef İnan, Sırtköy beldesinde Mahmut Akman, Beytüşşebap ilçesine bağlı Mezra beldesinde Hüzni Timur, Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde Mustafa Yıldız, Şenoba beldesinde Sabri Babat, Hilal beldesinde Cafer Benek. Güçlükonak ilçesine bağlı Fındık beldesinde Abdulselam İmre, Şırnak merkeze bağlı Balveren beldesinde Edip
Yıldız, Kumçatı beldesinde Abdulaziz Demir ve Kasrik beldesinde Mehmet Şanlı'yı belediye başkan adayı olarak gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:32:06
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 15:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?