28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Altyapı çalışmaları esnafı vurdu

ŞIRNAK'TA ERZAK DEPOSUNU SU BASTI

Şırnak'ta dün gece etkili olan yağmurdan sonra bir erzak deposunu su bastı. A. Gaffar Okkan Caddesi üzerinde yapılan altyapı çalışmalarından dolayı deposunu su bastığını söyleyen depo sahibi Hacı Galip, yağmur sularının erzak deposunda büyük maddi hasar meydana getirdiğini belirtti.

Atatürk Mahallesi'nde elektrik hatları için yapılan altyapı çalışmaları sırasında deponun önüne açılan çukurun zamanında kapatılmadığını iddia eden Hacı Galip dün akşam yağmurdan dolayı erzak deposunun çamurlu suyla dolduğunu söyledi. Galip, erzak deposunda çoğunlukla yiyecek maddelerinin bulunduğunu ve depoda bulunan gıda maddelerinin kısa süre içerisinde nemlenerek kullanılamaz hale geleceğini belirtti.

Erzak deposunun önünde konuşan Galip, "Depolarımıza su basmasının sebebi deponun önünden geçen yolda yapılan çalışmalardır. Biz daha önce müteahhit çalışırken deponun önünde bulunan çukuru kapatmasını istedik, fakat kapatmadan gittiler. Biz de kendi imkanlarımız ile kapattık. Üç gün önce işçiler gelerek tekrar kazı yaptılar. Elektrik kablolarını bağladılar. Bağlantı yaptıktan sonra buranın kapatılması için tekrar uyarıda bulundum. Bana yukarıdan başlayarak kapatacaklarını söylediler ama gelmediler. Deponun önünde kanal kazdılar. Yaklaşık 5-6 gün kanal öylece kaldı. Çocuklarımız okula gidip gelirken dahi gözlerimizi çocuklarımızdan ayıramadık. Maalesef Şırnak'ta denetim mekanizması yok. Kim ne yaparsa yanına kar kalıyor. Yol çalışması yaparken birlikte yapıp bitirmelerini istiyorduk. Yol tamamlandıktan sonra elektrik kabloları yeniden çekildi. Bu Şırnak'ın bir kaderi maalesef. Şırnak için yapılan hizmetlerde herkesten duyarlılık bekliyoruz. Hiç kimse duyarlı değil. Yöneticiler ve vatandaşlar duyarlı değil. Erzak depomuzda 5-6 bin liralık zarar var. Yağmur sularının zarar verdiği malzemeler arasında gıda maddeleri ve deterjanlar bulunuyor. Şırnak bunlara layık değil" dedi.

ŞIRNAK'TA ERZAK DEPOSUNU SU BASTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 11:13:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 12:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?