27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞIRNAK

Amatör maçta olay

Şırnak'ta amatör kümede Silopispor ile Cizre Kartalspor arasında oynanan maçta olaylar çıktı. Olaylarda 3 taraftar ve 3 futbolcu yaralandı. 

1. Amatör Küme'de şampiyonu belirleyecek maçta Silopispor ile Cizre Kartalspor, Silopi İlçe Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma 2-1 devam ederken, karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala maçın hakemi Faysal Kadırhan Silopispor lehine penaltı kararı verdi. Bunun üzerine Cizre Kartalsporlu futbolcular hakeme saldırdı. Silopisporlu futbolcuların da olaya karışmasıyla saha bir anda savaş alanına dönerken, iki takım futbolcuları tekme tokat birbirlerine girdi. Saha içinde yaşanan olaylar tribünlere de sıçradı. Sahaya giren Silopisporlu taraftarlar ile Cizre Kartalsporlu futbolcular arasında arbede yaşandı. Olaylarda 3 taraftar yaralandı. Yaralı 2 taraftar Silopi Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilirken, durumu ağır olan Hayrettin Solun ise Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Olaylarda yaralanan Cizre Kartalsporlu futbolcular Abdullah Dalmış, Diyar Müştak ve İsmail Kaya'ya da Cizre Devlet Hastanesi'nde müdahale edildi. 

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, taraftarların arasına girerek olayları yatıştırmaya çalıştı. Polisin müdahalesiyle olaylar büyümeden önlendi. Karşılaşma çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalırken, Tertip Komitesi karşılaşmayı Silopispor'un 2-1 galibiyetiyle tescil etti. Bu sonuçla şampiyonluğu ilan eden Silopispor, şampiyonluk kupasını Kaymakam H. Mehmet Kara'nın elinden aldı. Silopisporlu futbolcular, şampiyonluk kupasıyla şehir turu atarak taraftarlarıyla şampiyonluk sevincini paylaştı. 

Silopispor Kulübü Başkanı Mesut Bordoğan, yaptığı açıklamada, "Biz bu maçı başarımızla aldık, ancak Cizre Kartalsporlu futbolcular üç taraftarımızın ağır şekilde yaralanmasına neden oldu. Böyle olmasını istemiyorduk. Yaralanan vatandaşlarımızın ailelerine geçmiş olsun diyorum. Bu başarı, bütün Silopi halkının başarısıdır. Silopi halkına armağanımız olsun" dedi. 
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2007 Perşembe 17:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?