28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası

Silopi Halk Eğitim Merkezi ilçe merkezi ve köylerde Ana-Kız Okuldayız” kampanyası çalışmaları başlattı.

Silopi Halk Eğitim merkezi Müdürü Mehmet Özgün, “bütün okullarımız ana-kız okuldayız okuma-yazma kampanyası çerçevesinde kayıtlar başlamış ve yıl sonuna kadar devam edecektir” dedi. Özgün ana kız Okuldayız Kampanyası ile okuma-yazma bilmeyen vatandaş kalmayacağını ifade etti.

Kampanya ile ilgili olarak Muhabirimize açıklamalarda bulunan Silopi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Özgün şunları söyledi“ bu Kampanya ile tüm insanlarımızın Okur-yazar hale gelmesi hedeflenmektedir”. dedi.

Okuma Yazma Bilmeyen Vatandaş kalmayacak Müdür Özgün sözlerini şöyle sürdürdü”.Kurulumuz temel eğitim hakkından yararlanmamış ve okuma yazma bilmeyen yetişkinlere okuma yazma becerisi kazandırmak, okuryazar yetişkinlere ilköğretim düzeyinde eğitim, imkân ve fırsatları sunmak, toplumda okuma bilincini oluşturarak kitap okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla,” Ana-Kız Okuldayız” kampanyası çerçevesinde okuma seferberliğiyle ilgili proje çalışması başlatılmış olduğundan dolayı; özellikle okuma ortalaması düşük -kırsal kesimler başta olmak üzere- beldelerdeki ve okuma materyallerinden yeterince faydalanamayan bölgelerdeki okullarımız aracılığıyla da çalışmalar yapılarak her bireye ulaşılacaktır, bunu her türlü duyuru araçları ile duyuracağız, bu kapsamda ilk olarak tüm ana caddeler ile resmi kurum ve kuruluşlarımız pankartlarla donatıldı.”dedi.

Kadir BARIŞ / Silopi KENTHABER
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 15:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?