28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Arınç'a sevinç gösterisi

DEVLET BAKANI ARINÇ ŞIRNAK'TA SEVİNÇLE KARŞILANDI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şırnak Üniversitesi'nin açılışı için geldiği Şırnak'ta sevinçle karşılandı. Demokratik açılımı ve bir grup PKK'lını Türkiye'ye dönüşünü değerlendiren Arınç, "Özelikle birkaç günden beri Türkiye ve dünya kamuoyunda olan geri dönüşler bizi mutlu etti. Bu vatan hepimizin, bu topraklar hepimize yeter'' ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'dan helikopterle Şırnak'a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Şırnak Valiliği'ne geçti.

Burada polis mangasını selamlayan Bakan Arınç'ı, DTP'li Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı. Valilik önünde yöresel kıyafetler giyen kız çocuklar Bakan Arınç'ı çiçeklerle karşıladı. Şeref defterini imzaladıktan sonra kısa bir konuşma yapan Bakan Arınç, "Burası bir medeniyet şehridir. İlim ahlak şehridir. Tarihten bugüne kadar bilinen şehre Nuh ve bugünkü Şırnak çok büyük insanların ve maneviyat değerlerin olduğunu biliyorum'' dedi.

Bakan Arınç, 'Demokratik açılım'ı ve bir grup PKK'lının Türkiye'ye dönüşünü değerlendirirken, "Türkiye'de işler biraz daha güzel olacak. Özelikle birkaç günden beri Türkiye ve dünya kamuoyunda olan geri dönüşler bizi mutlu etti. Bu vatan hepimizin, bu topraklar hepimize yeter. Bu topraklar üzerinde huzur birlik ve barış içerisinde bütünlük içinde birbirimizden güç alarak yaşayacağız geçmişte olduğu gibi. Dolaysıyla bu gelişlerin bu karşılanışların ülkemize huzuru olmasına memleketimizin çok daha ileri gitmesine yol açabilecek güzel adımların başlangıcının olduğunu düşünüyorum. Ama bunları bir gövde gösterisine dönüştürmek buradan bir siyasi rant elde etmek bunları Türkiye'nin birlik ve huzurunu zedeleyebilecek davranışlar olarak abartılı olacak şekilde büyütmek doğru değil. Elbette ilk gelişlerde, karşılanışlarda ve ülkemizde dikkati üzerine çekmek üzüntüye veya endişeye yol açabilecek davranışlardan kaçınmak gerekiyor. Hem siyasi partilerin, hem arkadaşlarımızın hem medyanın hem de bütün kuruluşların Türkiye'nin şartlarını iyi bilerek, yapılan işin neticesini ülkemize hayırlı olarak görerek, davranışlarında sözlerinde daha çok dikkat etmesi gerekiyor. Evet son 30-40 yılda ülkemizde büyük travmalar yaşandı. Acılar gördü. Herkes bundan rahatsız. Herkes ülkede kanın durmasını insanların sevgiyle karşılanması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

DEVLET BAKANI ARINÇ ŞIRNAK'TA SEVİNÇLE KARŞILANDI
DEVLET BAKANI ARINÇ ŞIRNAK'TA SEVİNÇLE KARŞILANDI
DEVLET BAKANI ARINÇ ŞIRNAK'TA SEVİNÇLE KARŞILANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 14:57:00
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 15:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cizreli IP: 95.43.56.xxx Tarih : 24.10.2009 18:05:10

siyasetçiler sana kurban olsun...