28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Asker - PKK'lı anneleri karakola gidecek

BDP ŞIRNAK TEŞKİLATI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanlığı öncülüğünde Şırnak Belediyesi'nde yapılan basın açıklamasında Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanan 19 Mayıs günü, asker ve terör örgütü PKK'lıların annelerinden oluşacak bir grup kadının Şırnak'a 10 kilometre mesafede bulunan Maden Karakolu'nu ziyaret edeceklerini bildirdi.

Daha önce birçok şehidin verildiği ve birçok PKK'lının öldürüldüğü Maden Karakolu'na yapılacak ziyaretin 19 Mayıs'ta saat 13.00'te yapılması planlanıyor. Şırnak Belediyesi Başkanı Ramazan Uysal'ın da hazır bulunduğu basın açıklamasına BDP İl Teşkilatı, KESK, DİSK, Cudi Kültür Sanat Derneği, GENÇ-DER, Taşıyıcılar Kooperatifi, Demokratik Özgür Kadın Hareketi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve asker anneleri de destek verdi.

Oğlunu 12 gün sonra askere gönderecek olan Safiye Erener ise "Biz barış istiyoruz, biz birlik beraberlik istiyoruz, biz barış anneleriyiz. Çatışmaların olmasını istemiyoruz. Kardeşin kardeşi öldürmesini istemiyoruz. Birlik beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BDP ŞIRNAK TEŞKİLATI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 17:23:03
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 14:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?