28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Asker nizamiyede, esnaf krizde

ŞIRNAKLILAR ASKERLERİN ÇARŞIYA ÇIKMASINI İSTİYOR

Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Ali Ayan, askerlerin çarşı iznine çıkmamasıyla ilgili olarak Şırnaklı birçok esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğini, askerlerin çarşı iznine çıkmaları halinde ekonomik bir canlılık oluşabileceğini söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Ali Ayan, "Şırnak ekonomisinin çekirdeğini oluşturan şey, askerlerdir. Askerlerimizin çarşıya çıkmasıyla esnafımızın ekonomileri günden güne gelişiyordu. Ancak yaklaşık 4 yıldan beri askerler çarşıya çıkmış değil. Bu da esnafımızın ekonomisini felç etmiş durumda. Ümit ediyoruz ki en yakın zamanda askerlerimiz çarşıya çıkar. Asker çarşıya çıktığında onlar için büyük bir moral kaynağı oluyor, esnafımızın eline de sıcak para geçiyordu.

Şırnaklı esnaf da "Şırnak il ve ilçelerinde esnafı bir bütün olarak ayakta tutan en önemli faktör asker ve memurdur. Son zamanlarda askerlerimizin çarşıya çıkmaması birçok esnafımızın kepenk kapatmasına sebep oldu. Dolayısıyla esnafımız ciddi bir sıkıntı içerisindedir. Askerin çarşıya çıkmasıyla birlikte hem esnafın ekonomik canlılığa gireceğini hem askerin ciddi bir moral kazanacağını her fırsatta dile getiriyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin en güvenli bölgesi, en güvenli ili diyebileceğimiz bir statüdeyiz. Şimdiye kadar askerlerimizin çarşıya çıkmasıyla en ufak bir olay çıkmış değildir. Hiçbir askerimizin kılına dokunulmuş değildir. Herhangi bir güvenlik sıkıntısı yoktur. Zaten esnafımız askeri bir velinimet olarak görüyor. Askerin sadece güvenliği sağlamakla yükümlü olduğunu düşünmüyor. Bunun için esnafımız da askere sahip çıkmaktadır. Bu noktada askerimizin tekrar çarşıya çıkmasını istiyoruz. Bu aynı zamanda kaynaşma çısından düşündüğümüzde de çok yararlı olacaktır. Her gün bir esnafın

kepenk kapattığı, her gün bir şirketin battığı böyle bir ekonomik ortamda askerlerimizin çarşıya çıkması esnafımızı sevindirir" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 10:16:03
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 13:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?