28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Atalay'a STK'dan destek

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, 'Kürt Açılımı' açıklamasına Güneydoğu Anadolu'daki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri destek verdi. STK temsilcileri sorunun çözümüne herkesin destek vermesi gerektiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hazırlıkları süren Kürt açılımıyla ilgili önceki gün önemli açıklamalarda bulundu. "Bu sorunun artık çözülmesi gerekiyor" diyen Atalay'ın, daha önce sık sık kullanılan 'Terör sorunu' yerine bu sefer 'Kürt meselesi' demesi Şırnak'taki sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından olumlu karşılandı. Bakan Atalay'ın, 'Kürt Açılımı' açıklamasına Güneydoğu Anadolu'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri destek verdi.

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Kürt sorunun çözümü konusunda atılacak her olumlu adımı destekleyeceklerini belirtti. Başkan Elçi, "İktidarın attığı bu adımlara Kürt-Türk herkesin sorumluluk alarak destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Meclis'te (TBMM) bulunan tüm siyasi partilerin olayı siyasi malzeme yapmadan, siyasi rant düşünmeden sorunun çözümüne destek olmaları gerektiğini düşünüyorum. 100 yıldır Kürt düşmanlığı temelinde geliştirilen Türk milliyetçiliği sendromu mevcuttur. Bu sebeple sorunun çözümü belki zaman alabilir" dedi.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş de, huzur ortamının oluşmasını dört gözle beklediklerini kaydetti. Geliş, "Hükümetin bu açılımlarını olumlu ve umutlu buluyorum. Sorunun çözümünde atılacak her olumlu adımı canı gönülden destekliyorum" diye konuştu.

Şırnak Kültür Derneği Başkanı Mesut Balta da, "Hükümetin son zamanlarda özellikle İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yaptığı açıklamayı umut verici olarak değerlendiriyorum. Nihayet bu sorunun adının konulması ve çözüme bağlanması yolunda hükümetin net bir tavır koyması bizi sevindirmiştir. Sorunun terör olarak değil 'Kürt sorunu' olarak değerlendirilmesi çok önemlidir. Bu tutumla sorunun sosyoekonomik olmadığı net olarak ortaya koyuldu. Doğru teşhis koyulduğu takdirde sorun çözülür. Hükümetin de sorunu 'Kürt sorunu' olarak nitelemesi son derece umut vericidir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 13:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?