28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Babındak'ta 'Okuma Bayramı' heyecanı

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Babındak köyünde 'Okuma bayramı' coşku ile kutlandı.

Babındak Köyü İlköğretim Okulu'nda kutlanan okuma bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Okuma bayramına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Doğan ve Suat Birlik, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Kasım Ökten, askeri erkan, öğretmenler ve köylü vatandaşlar katıldı. Babındak İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan okuma bayramına köyde bulunan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şanlıurfa sıra gecesi ve yarışmalar okuma bayramının en ilginç gösterileri arasında yer aldı.

Okuma bayramı ile ilgili konuşan Babındak İlköğretim Okulu Müdürü Muhteşem Ay, "Bu sevinci bizlerle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Köyümüzde, okulumuzda ilk defa okuma bayramı kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Okumak gelişmektir. Tarihte büyük işler yapmış, milletlere yön vermiş kişilerin çok okuduklarını ve büyüklüklerini bir yerde okumaya borçlu olduklarını görüyoruz. Okudukça bilgi ve tecrübe toplarız. Bugün sizlerin okuma bayramıdır. Sizler okuma yazma öğrendiniz. O yüzden bugün hepimiz çok mutluyuz.
Okuyarak haklarınızı ve ödevlerinizi öğrenirsiniz. Böylece iyi bir insan iyi bir yurttaş olmak için ilk adımı atmış olursunuz" dedi. 

Babındak İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Halil Nazlı ise, okuma bayramına katılan tüm konuklara teşekkür ederek, "Eylül ayında başladığımız eğitim öğretim maratonumuzu tamamlamak üzereyiz. Bir yıllık çalışmalarımızı size sunmak bizim için mutluluk verici. Bu uzun yolda çok çalıştık. Öğrencilerimizle birlikte oynadık, birlikte yazdık, birlikte resim yaptık, birlikte ağladık. Onların çabaları azimleri başarıları bizi mutlu etti. İlk gün, karşımda duran çocuklar kadar ben de heyecanlıydım. Önce konuşmayı öğrendik. Sonra doğru, eğri çizgiler çizdik. Sonra e'yi sonra İ'yi öğrendik. Arkası yavaş yavaş geldi. Kimi zaman umutsuzluğu yaşadık, kimi zaman yazılan ve okunan bir kelimenin mutluluğunu. Ve bugün işte buradayız. Sizlerle birlikteyiz. Öğrencilerimizle sizlere bir program hazırladık. Umarım eylül ayında ektiğimiz buğdayın başakları benim kadar sizleri de mutlu eder" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 10:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?