27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞIRNAK

Bağlarda tutma oranı yükseldi

Şırnak’ta Bağcılığı Geliştirme projesi kapsamında Valiliğin ve Özel İdare Müdürlüğünün katkılarıyla kurulmaya başlanan Yüksek Sistem Bağ sistemlerinde bağlardaki tutma oranı ve bağların gelişimi sevindirdi.

Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğünün yaptığı kontrollerde Bağlardaki tutma oranının ve gelişmenin istenen düzeyde olması çiftçileri sevindirdi.

Daha önce gelişi güzel yapılan ve hiçbir önlem alınmayan Bağlar yeteri kadar gelişmişlik göstermemiş ve olduğu gibi bırakılmıştı. 2004-2005 yılında tarım alanında büyük bir gelişme gösteren Şırnak, bu gidişiyle ekonomisini de tarıma göre yönlendirmeye başladı.

Bu sene içerisinde çiftçilere dağıtılan çeşitli meyve fidanları Şırnaklı çiftçilere yeni bir bakış açısı kazandırdı. İl Tarım Müdürlüğüne bağlı Ziraat Mühendislerinin gözetiminde yürütülen çalışmalar başarı ile sonuçlanırken, üretim daha aktif ve sağlıklı bir şekilde sürdürülmektedir.
Tarımla beraber Hayvancılıkta da canlanmaya başlayan Şırnak, doğrudan destek projeleri ile sahip oldukları hayvanlardan faydalanmaya başladılar.

Ahırlarını yetkililerin gözetiminde uygun standartlara getiren Hayvan sahipleri aldıkları hayvanlarını bu şartlarda yetiştirip ileri ki dönemler için fayda sağlamaya koyuldular.

Her konuda gelişme gösteren Tarım ve Hayvancılığın artık ekonomik hale getirilmesi için çalışmalar hızla sürüyor.

Mehmet Selim Yalçın-Kenthaber/Şırnak
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2005 Cumartesi 11:45:26
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 18:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?