19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Bahar geldi, kar kaldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ilkbahar mevsimine girilmesine rağmen beyaz örtüsünü hala üzerinden atamadı.

İlçedeki kış manzaraları izlenmeye değer görüntüler oluşturuyor.

Kış mevsiminin şiddetli yaşandığı Beytüşşebap ilçesi, halen yoğun bir kar örtüsü altında bulunuyor. Gündüz güneşin yüzünü gösterdiği saatlerde hava sıcaklığı kısa süreli de olsa sıfır derecenin üstünde seyretmesine rağmen, özellikle akşamları soğuklar etkisini sürdürüyor. Köy ve mezra yollarının ulaşıma açılması ile hayat normale dönerken, geçtiğimiz ay da zaman zaman esen tipi yüzünden kar kalınlığı metrelerce yüksekliğe ulaştı. İlçede, kış mevsiminin bütün güzelliğini yansıttığı görüntüleri görmek de mümkün. Şırnak'a bağlı diğer ilçelerden olan Silopi ve Cizre baharı yaşarken Beytüşşebap ilçesi halen kışı yaşıyor.

Çevresindeki dağlarda bulunan kar adeta ilçeyi beyaz bir gelinliğe sarmış durumda. Günlük yaşamı zorlaştırmasına rağmen kış mevsimi özellikle güneşli havalarda seyrine doyum olmayan görüntüler oluşturuyor. Hiçbir iz bulunmayan kilometrelerce büyüklükteki beyaz dağlar ve kar manzaraları, güneşin parıltısı altında seyredenleri adeta büyülüyor. İlçedeki yüksek tepelerden biri olan Tatar
Mahallesi'ne çıkan vatandaşlar manzaranın tadını çıkarırken beyaz gelinlik içinde olan Beytüşşebap dağları ilgi çekiyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 12:28:11
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 14:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?