28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Bakan Eker ve Özak Silopi'de

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Şırnak milletvekilleri Abdullah Veli Seyda ve İbrahim Hakkı Birlik, selden zarar gören Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde incelemelerde bulundu. 

Silopi'de son 2 günde sağanak yağış nedeniyle 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralanmıştı. Meydana gelen sel felaketinde 300'e yakın ev ve işyeri sular altında kalırken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Sel felaketi nedeniyle bölgeye gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, Şırnak milletvekilleri Abdullah Veli Seyda ve İbrahim Hakkı Birlik, Vali Selahattin Aparı ile birlikte sel felaketinden zarar gören ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Orta Köyü'nde incelemelerde bulundu.
Diyarbakır'dan helikopterle Silopi'ye gelen Bakan Eker, daha sonra karayoluyla gittiği Orta Köyü'nde ulaşımı sağlayan köprünün sel sularından yıkılması nedeniyle yaklaşık 1 kilometre yürümek zorunda kaldı. Orta Köyü'nde sel felaketinde zarar gören aileleri ziyaret eden bakanlar, devletin gerekli yardımı yapacağını belirtti. Bakan Eker ve Özak, selde hayatını kaybeden 70 yaşındaki Suphiye Aydın'ın ailesini de ziyaret edip, başsağlığı diledi. Bakan Mehdi Eker, ziyarette yaptığı konuşmada, selden zarar gören vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını ifade ederek, "Felaketin boyutu çok büyük, ancak devletimiz bu yarayı kapatacak güçtedir. Yaşanan felakette can kaybının az olması bizi sevindirdi. Orta Köy'de yaşanan sel felaketinde 1 vatandaşımız hayatını kaybederken, binden fazla hayvan telef olmuştur. Selden zarar gören vatandaşlarımıza gereken yardım yapılacaktır. Silopi ile Ortaköy'e Kızılay tarafından gerekli ihtiyaçlar ulaştı. Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. 

Protokol heyeti, Silopi'deki sel felaketinde hayatını kaybeden Nupelda ve Yusuf İslam Kaden için kurulan taziye çadırını da ziyaret ederek aileye başsağlığı diledikten sonra helikopterle Uludere İlçesi'ne geçti. 

Bu arada, Silopi'de yaşanan sel felaketi nedeniyle birçok köyün yolu kapandı. Elektrik ve telefon hatlarında büyük hasar meydana gelirken, okullar 1 hafta tatil edildi. 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 13:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?