28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Baro'ya taze kan

Şırnak Barosu'nda düzenlenen mazbata töreninde stajyerlik dönemini tamamlayan Hüseyin Buğday ve Cevat Kunur, avukatlık mazbatalarını Baro Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi'nin elinden aldı.

Şırnak Barosu'nda düzenlenen mazbata töreninde hayli heyecanlı oldukları gözlenen genç avukatların heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Avukatlık mesleğine yeni başlayacak olan Hüseyin Buğday ve Cevat Kunur için düzenlenen tören avukların yemin töreni ile başladı.

Daha sonra günün anlamı ile ilgili bir konuşma yapan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, "Öncelikli olarak bugün avukatlık mesleğine aldıkları mazbata ile ilk adımlarını atan genç meslektaşlarımı kutluyorum. Gördükleri avukatlık stajını başarılı bir şekilde tamamlayan Hüseyin Buğday ve Cevat Kunur'a avukatlık mazbatasını vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Şırnak Barosu hukuku ve adaleti temsil ettiği için çok daha ayrıcalıklı bir yerdedir. Bu ayrıcalıklı yerin bize yüklediği sorumluluklar da vardır. Şırnak Barosu insan haklarına, hukukun üstünlüğüne büyük önem verdiği için çok ayrı yere sahiptir. Bu sorumluluk ve bilinçaltında aramıza yeni katılan meslektaşlarımızın ileride baromuza büyük katkılar yapacaklarına inanıyor bu bağlamda her iki avukatı yeni yaşam ve yeni mesleklerinde başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Avukatlık yaşamına aldığı mazbata ile ilk adımı atan Hüseyin Buğday, "Bugün benim için en önemli ve en çok mutlu olduğum gün ve beni bu mutlu günümde yalnız bırakmayan başta Baro Başkanımız Sayın Avukat Nuşirevan Elçi'ye ve diğer meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Böyle onurlu bir sektörde bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum ve meslek hayatım boyunca hukuk adına, adalet adına elimden gelen bütün çabayı sarf edeceğim" diye konuştu.
Genç avukatlar avukatlık mazbatalarını aldıktan sonra sevinçlerini meslektaşları ile baklava yiyerek paylaştılar.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 19:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?