19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Baroya taze kan

ŞIRNAK BAROSU'NA TAZE KAN

Şırnak Barosu'nda düzenlenen törende stajyerlik dönemini tamamlayan Mehmet Şivan Halavrut, avukatlık mazbatasını Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi'nin elinden aldı.

Şırnak Barosu'nda düzenlenen töreninde hayli heyecanlı olduğu gözlenen Mehmet Şivan Halavrut, avukatlık yeminini okudu. Bir açıklama yapan Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, "Öncelikli olarak bugün avukatlık mesleğine aldığı mazbata ile ilk adımını atan genç meslektaşımı canı gönülden kutluyorum. Gördükleri avukatlık stajını başarılı bir şekilde tamamlayan Mehmet Şivan Halavrut'a avukatlık mazbatasını vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Şırnak Barosu hukuku ve adaleti temsil ettiği için çok daha ayrıcalıklı bir

yerdedir. Bu ayrıcalıklı yerin bize yüklediği sorumluluklar da vardır. Şırnak Barosu insan haklarına, hukukun üstünlüğüne büyük önem verdiği için çok ayrı yere sahiptir" dedi.

Avukatlık mesleğine aldığı mazbata ile ilk adımı atan Mehmet Şivan Halavrut ise, "Bugün benim için önemli ve anlamlı bir gün. Beni bu mutlu günümde yalnız bırakmayan başta Baro Başkanımız Sayın Nuşirevan Elçi başta olmak üzere bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Böyle onurlu bir sektörde bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum" diye konuştu.

Genç avukat Mehmet Şivan Halavrut'a avukatlık mazbatasını Baro Başkanı Nuşirevan Elçi verirken, cübbesini Avukat Lokman Vesek giydirdi, rozetini ise Avukat Rıdvan Dalmış taktı. Tören genç avukatın meslektaşları ile çektirdiği hatıra fotoğrafı ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 18:12:04
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?