28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Başıboş hayvanlara çözüm

Şırnak Belediyesi, caddelerde başıboş dolaşan hayvanlara çözüm bulmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde kent içinde bulunan başıboş hayvanları toplayıp ahırlara kapatan belediye ekipleri, hayvan sahiplerine para cezaları kesmişti.

Şırnak'ın büyük bir sorunu haline gelen caddelerde dolaşan başıboş hayvanlara bir çözüm geltirmek isteyen Şırnak Belediyesi, hayvan sahiplerine bu konuda duyarlı olmaları çağrısı yaptı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Temizlik İşleri Müdür Vekili İsmail İke, hayvan sahiplerinin bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

İke, uygulanan ceza yönteminin kısmen etkili olduğunu ama tam anlamıyla sorunu çözmediğini ifade etti. Ceza yönteminin işlemesiyle birlikte başıboş hayvanların artık gündüzleri caddelerde pek görülmediğini ancak gece caddelerde dolaştığını beliren İke, hayvan sahiplerinin kentin temizliği için aynı hassasiyeti gece için de göstermelerini istedi ve gece caddelerde dolaşan başıboş hayvanların da toplatılıp ahırlara kapatılacağını, sorunun devam etmesi halinde toplanan hayvanların Cumhuriyet Meydanı'nda kesileceğini bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 16:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?