19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Başıboş hayvanlara gözaltı

Şırnak'ın kronikleşen sorunlarından biri olan caddelerde dolaşan başı boş hayvanlara bir çözüm geliştirmek isteyen belediye, yeni bir uygulamayla bu sorunu çözmek istiyor.

Şırnak Belediyesi, hayvan sahiplerine son bir uyarı yaparak, bundan sonra kent içinde bulunan başıboş hayvanların ahırlara kapatılacağını ve hayvan sahiplerine para cezaları kesileceğini belirtti. Kent içinde başıboş dolaşan, çöp noktalarında çöpleri dağıtan ve rahatsızlık veren hayvanların artık kentte başıboş dolaşmalarının önüne geçmek isteyen belediye, hayvan sahiplerine son bir uyarıda bulundu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Temizlik İşleri Müdür Vekili İsmail İke, hayvanların başıboş bırakılmamasını istedi.

İke, "Aksi takdirde kente başıboş dolaşan hayvanları alıp ahırlara kapatacağız ve hayvan sahiplerine cezaları keseceğiz. Şimdiye kadar bu uygulamaya pek gitmedik ama artık caddelerde dolaşan her hayvanı alıp ahırlara kapatacağız. Sahipleri de gelip cezalarını ödemedikleri müddetçe hayvanlarını alamayacaklardır. Bu uygulamamızda her seferinde ceza daha da artacaktır. Bunun için hayvan sahipleri hayvanlarına sahip çıkmalı ve kent içinde başıboş bir şekilde bırakmamalıdır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 19:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?