28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Basına molotof kokteylli saldırı

Şırnak'ta yerel bir basın kuruluşunun bulunduğu binanın kapısı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotof kokteyli ile yakıldı.


Şırnak'ta İdris Taşar'ın başkanlığını yaptığı Taşar Medya Grubu'na ait günlük yayınlanan yerel Şırnak Olay gazetesi binasının kapısı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotof kokteyli atılarak yakıldı. Olay dün gece saat 03.00 sıralarında meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gazeteye yapılan saldırıyla ilgili inceleme başlattı.

Gazetesine yönelik saldırıyı kınayan Taşar Medya Grup Başkanı İdris Taşar, gazetelere yapılan saldırının basın ve ifade özgürlüğü ile eleştiriye tahammülsüzlüğün göstergesi olduğunu ifade etti.

Gazetecilere yönelik saldırıların bugüne özgü olmadığını, geçmişte de yüzlerce çirkin saldırının gerçekleştirildiğini dile getiren Taşar, "Bu tür kaba kuvvet uygulamalarının gazetecileri mesleklerini yapmaktan alıkoyamadığı kanıtlanmışken yinelemenin anlamsızlığı ortadadır" dedi.


Saldırıyı gerçekleştirenlerin kısa sürede yakalanacağına inandığını belirten Taşar, "Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Kaba kuvvet uygulamalarıyla basını susturacaklarını sananlar cehaletlerini ortaya koyuyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 16:59:09
Güncelleme :7 Ağustos 2008 Perşembe 15:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?