19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Başkanlar buluştu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen toplantıda, İller Bankası Bölge Müdürlüğü Diyarbakır, Mardin, Batman'dan sonra Şırnak merkez, ilçe ve beldelerin yeni belediye başkanları ile bir araya geldi.

Toplantıya Şırnak Vali yardımcısı Abdullah Akdaş, Şırnak merkez ilçe ve belde belediye başkanları, İller Bankası Diyarbakır Bölge Müdürü Reşit Salt katıldı. Toplantıda slayt eşliğinde İller Bankası'nı tanıtan, İller Bankası Bölge Müdürü Reşit Salt, bankanın varlık nedeni, görevleri, belediyeler ile ilişkileri, belediyelere sağlanan krediler ve şartları ile krediler ile desteklenen belediye projeleri hakkında sunum yaptı. Daha sonra bir konuşma yapan Salt, "Bütün belediyelerin sorunlarını yerinde
tartışmak ve bilgi vermek için 6 ili geziyoruz. Diyarbakır, Batman ve Mardin'deki belediyeler ile tanıştık. Bugün Şırnak'taki 20 belediye başkanı ile sorunları yerinde tartışıyoruz. Daha sonra Siirt'e geçeceğiz" dedi.

Hizmet yapan herkesi sonuna kadar destekleyeceğini söyleyen Akdaş, "Bu projelere ne kadar ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Bizler Valilik olarak makul mantıklı vatandaşımıza Şırnaklımıza yönelik her türlü hizmetin altyapı ve üstyapı projelerinin yanındayız. Bu konuda herhangi bir tereddüdümüz herhangi bir sıkıntımız olmaz. Yeter ki Şırnaklımıza güzel hizmetler sunulsun. Şırnaklımızın ayaklarına iyi hizmetler götürülsün" şeklinde konuştu.

Vali yardımcı Akdaş'ın konuşmasının ardından Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal da bir konuşma yaptı. Başkan Uysal, "Bu toplantıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu toplantı tüm belediye arkadaşlarımızın bir araya geldiği ve şu ana kadar yapılmayan bir tanışma toplantısı olacak. Bu konuda çok memnunuz. Yalnız biz belediye başkanları olarak özellikle İller Bankası'nın bize verdiği kredilerden ve kredilerin faizlerinden de kendim şikayetçiyim. Çünkü şu an da bizden yüzde 46 para kesiliyor. Bu konuda çok sıkıntılarımız var. Ama tabii ki İller Bankası ile çalışmak zorundayız. Bu konuda İller Bankası'ndan bize yardımcı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Toplantı verilen yemeğin ardından sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 12:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?