28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Başkomiserler örnek oldu

Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiserler Ersin Dudunalı ve eşi Çiğdem Uluç Dudunalı, Emniyet Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Şırnak Emniyet Müdürlüğü personeline öncülük ederek kan bağışında bulundular.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Emniyet Müdürlüğü Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde kan bağışında bulundular. Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 44 polis memuru Türk Kızılayı Güney Anadolu Şırnak Kan Alma Birimi'ne giderek kan verdi. Ayrıca Türk Kızılayı Güney Anadolu Şırnak Kan Alma Birimi görevlileri Gümüştepe'de bulunan Özel Harekat Şubesi'ne giderek kan bağışında bulunan 26 Özel Harekat polisinden kan aldı. Polis Haftası etkinlikleri kapsamında dün toplam 80 polis memuru Şırnak Kan Alma Birimi'nde kan bağışında bulundu. Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başkomiserler Ersin Dudunalı ve Eşi Çiğdem Uluç Dudunalı, Güney Anadolu Şırnak Kan Alma Birimi'nde kan bağışında bulunarak kampanyaya öncülük etti. Başkomiser Ersin Dudunalı, "Geçtiğimiz yıl Şırnak ilimiz kan verme sıralamasında Türkiye genelinde son sıralardaymış. Amacımız sıralamayı yükseltmemiz ve topluma faydamız olsun diye eşimle birlikte kan vermeye geldik" dedi.
Türk Kızılayı Güney Anadolu Şırnak Kan Alma Birimi Sorumlusu Dr. Nüfel Ersöz, şöyle konuştu:

"Uygun şartlarda aldığımız kanları son model en üst gelişmiş teknoloji cihazlarımız var. Çünkü kanlar saklamak için özel dolaplara ihtiyacımız oluyor. Isı derecelerini kontrol altında tutarak bu cihazlarla kanı uzun süre saklayabiliyoruz. Şuana kadar 26 kişiden kan aldık. Şuanda ikinci ekip olarak merkezde kan alma işlemlerine devam ediyoruz. Tabii kan vermenin bir çok faydası var. Hem kan verenin hem de bir sürü insanın hayatını kurtarıyor. Özellikle hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında maddi imkanı olmayan, kan bulamayan kişilere veriyoruz. Eskiden Kızılay fazla etkinliği olmadığından bir çok vatandaş bu işin simsarların eline düşüyordu bu sayede onlardan da kurtuldular" dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü ve Emniyet Amiri Ahmet Çalışkan, "Şırnak Emniyet Müdürlüğü olarak sadece kan bağışı kampanyalarında değil, değer acil durumlarda da özellikle telsizi kullanarak, anonslar yaparak kan bağışında bulunmaktayız. Bu haftada Türk Polis Teşkilatı'nın 164. yıldönümü çerçevesinde özellikle topluma fayda sağlayacak konularda da bazı girişimlerimiz oldu. Böyle bir kan bağışı olduğunu duyan yaklaşık 35 polis memuru arkadaşım kan verdi ya da verecekler. Sürekli de anonsumuzu tekrar ediyoruz. Kan verecek personelimizin sayısı artacaktır. Biz polis olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Toplum içerisinde bir lokomotif görevi görmek durumundayız. Her konuda hareketlerimizle, davranışlarımızla topluma örnek olmak durumundayız. Bu konuda da inşallah örnek olacağımıza inanıyorum. Tüm halkımızı da kan bağışına katılmayı davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 10:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?