28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

BDP boykot pankartı astı

BDP ŞIRNAK İL BAŞKANLIĞI'NA BOYKOT PANKARTI ASILDI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanlığı binasına sarı-kırmızı-yeşil renklerde asılın pankartta "Tek Dil, Tek Millet Demeyeceğiz. 12 Eylül'de Sandığa Gitmeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

BDP İl Başkanı Abit İke konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Anadilimiz Kürt ama biz Türkiyeliyiz. Bu yüzden Başbakan ve diğer parti liderleri gittikleri her yerde tek dil, tek bayrak, tek millet gibi sözler kullanıyorlar. Biz de diyoruz ki; Tek dil değiliz, tek halk değiliz ama Türkiyeliyiz. Türkiye sınırları içerisinde bizim de eğitim, kültür vs. haklarımız olduğundan dolayı tek millet demeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Gazateci-Yazar Fatih Çekirgenin köşe yazısı üzerine de açıklamada bulunan İke, Şırnak'ta halkın yüzde 80'inin sandığa gitmeyeceğini iddia ederek, "Eğer eylemsizlik olmasaydı derlerdi ki; PKK tarafından ya da BDP onlardan destek alarak böyle bir tehditte bulundu. Ama herkes biliyor ki KCK'nin bir eylemsizliği var. Partimizin ve arkadaşlarımızın çağrısı üzerine bir eylemsizlik kararı çıktı. Biz parti olarak boykot etmişiz. CHP-MHP, hayır demiş, AK Parti de evet demiş. Biz de burada kararımızı vermişiz.

Şırnak gibi bir yerde halkın zaten yüzde 80'i sandığa gitmeyecek. Böyle bir tehditvari ya da böyle bir yaklaşımımız kesinlikle ne parti olarak ne de halk olarak olmamıştır. Çünkü AK Parti, CHP ve MHP'ye de oy veren insanlarımız da kesinlikle bu referanduma katılmayacaktır. Biz halkımıza güveniyoruz. Kesinlikle Şırnak halkı böyle bir şey yapmayacaktır. Parti olarak böyle şeylerden yana değiliz ve kimseyi tehdit etmeyeceğiz" dedi.

BDP ŞIRNAK İL BAŞKANLIĞI'NA BOYKOT PANKARTI ASILDI
BDP ŞIRNAK İL BAŞKANLIĞI'NA BOYKOT PANKARTI ASILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 12:25:00
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 14:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?