28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

BDPlilere karakollar kapalı!

BDP'LİLERİN KARAKOLA GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Şırnak'ta organize edilen Maden Karakolu ziyaretine izin verilmedi.

Saat 12.00 sıralarında Maden Karakolu yakınlarında toplanan yaklaşık 300 BDP'li arasından seçilen yaklaşık 25 PKK'lı ve asker annelerinden oluşan grup karakola doğru pankartlar eşliğinde hareket etti. Karakola giden yolda askerler barikat kurarak grubun geçişine izin vermedi. Görevli yüzbaşı ile konuşan BDP Eşbaşkan Yardımcısı ve Hukuk Komisyonu Başkanı Meral Danış Beştaş'a görevli yüzbaşı eylemlerinin Şırnak Valiliği kararıyla yasaklandığını söyleyerek bölgeyi hemen terk etmelerini istedi.

Israrla ilgili kararı görmek istediklerini söyleyen Beştaş'a görevli yüzbaşı birkaç kez daha yasak kararını Şırnak Valiliği'nin verdiğini söyledi ve bölgeyi terk etmelerini istedi. BDP Eşbaşkan Yardımcısı Beştaş, Valiliğin aldığı kararı okuyarak bunun kendi eylemleriyle ilgili olmadığını iddia etti. Kararda belirtildiği gibi Cudi bölgesine gitmeyeceklerini ve çadır kurmayacaklarını söyleyen Beştaş ve beraberindekilerin geçişine izin verilmedi. Bunun üzerine grup oturma eylemine geçti. Yaklaşık yarım saat oturan gruba herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Oturma eylemi yapan grubun yanına bir süre sonra daha uzakta bekleyen diğer BDP'liler de katıldı.

Daha sonra BDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş bir açıklama yaparak, "Şimdi bildiğiniz üzere ziyaretimiz yasaklandı. Ölümlerin durması için annelerimizin artık evlatlarını canlarını kaybetmemesi için Ankara'da bulamadığımız muhatabı burada arıyoruz. Gördüğünüz gibi dün Lice'de bizi yasaklayan zihniyet bugün de Şırnak'ta yasakladı. Bilmenizi isteriz ki biz Barış ve Demokrasi Partisi olarak asla barış istemimizden eşitlik istemimizden kardeşlik ve özgürlük istemimizden vazgeçmeyeceğiz. Bu konuyla ilgili haklı taleplerimizin hep yanında olacağız ve bunları ifade etmeye devam edeceğiz. Annelerimizin taleplerini iletmeye devam edeceğiz" dedi.

Açıklamaların ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

BDP'LİLERİN KARAKOLA GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ
BDP'LİLERİN KARAKOLA GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ
BDP'LİLERİN KARAKOLA GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ
BDP'LİLERİN KARAKOLA GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ
BDP'LİLERİN KARAKOLA GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 16:48:01
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 19:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?