19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Belediye araç tahsis etti

CİZRE BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, spor akademisine hazırlanan 60 öğrenci, özel yetenek sınavlarına katılmak için belediyenin kiraladığı minibüslerle Hatay'a gitti.

Cizre Belediyesi özel yetenek sınavları ile beden eğitimi bölümüne girmek için ter döken öğrencileri maddi yükten kurtarmak için 3 ay önce hazırlık kursları açmıştı. Eylül ayında yapılacak olan özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler, Cizre Kapalı Spor Salonu ve Cizre Şehir Stadyumu'nda 2 gönüllü beden eğitim hocası eşliğinde eğitim gördü. Gönüllü beden eğitimi öğretmenlerinin eğittiği 60 öğrenci Hatay'da yapılacak olan elemelere katılmak için Cizre Belediyesi'nin tahsis ettiği 4 minibüs ile Hatay'a gönderildi. Hatay'a gidecek olan öğrencileri Cizre Belediye binası önünden uğurlayan Cizre Belediye Başkan Vekili Mehmet Saçı, öğrencilere yönelik düzenlenen kursta emeği geçenlere ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Belediye tarafından acılan kurs aracılığıyla gençlerin önünü açmaya çalıştıklarını ifade eden Saçı, "Belediye olarak amaçlarının, gençlerin hayatına sporu sokabilmek ve onların enerjilerini doğru yönde kullanmalarını sağlamaktır. Bölgeler arası eşitsizlik ve mevcut eğitim sistemindeki çarpıklıklardan dolayı öğrencilerimiz mağdur ediliyor. Bu eşitsiz ve adaletsiz durumunu en aza indirmek için yerel yönetimlerin bizlere sunmuş imkanlar çerçevesinde öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Öğrenciler de belediyenin kendilerine sunmuş olduğu bu olanaktan ötürü belediye yetkililerine teşekkür ettiklerini ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler araçlara binerek, Hatay'a doğru hareket etti.

CİZRE BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2011 Salı 14:34:02
Güncelleme :6 Temmuz 2011 Çarşamba 01:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?