28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Belediye başkandan okul eleştirisi

Silopi İlçe Belediye Başkanı Muhsun Kunur 3 bin öğrencinin bir arada okutulmasını eleştirerek bu şekilde başarı elde edilemeyeceğini söyledi.

Vali Ali Yerlikaya'ya seslenen Kunur, "Vali Bey'in amacı Şırnak'ı 70'inci 60'ıncı sıralara çıkarmaksa Silopi Lisesi'nin 3 bin öğrencisini bir okula koymakla nasıl sağlayacaktır" dedi.

Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur ilçede okulun yetersiz olduğunu belirterek 3 bin öğrencinin bir arada okutulamayacağını söyledi. Kunur, seçim arifesinde 3 bin öğrenciyi bir okula yerleştirmenin bir mantığa sığmayacağını belirterek, "Silopi Lisesi'nin okul bahçesinde 2 dönüm ya var ya da yok. 3 bin insan o 2 dönümde nasıl teneffüs yapacak, nasıl eğitim yapacak. Bahçede nasıl top oynayacak buna mantık erdiremiyorum. Okullaşma oran çok azdır, çözüm en azından 2 tane lisenin olması lazım. Bin 500 öğrencinin bir yerde eğitim görmesi lazım ve bunların bir müdürlüğe bağlı olmaması gerekiyor. Her okulun kendi başına bir müdürü olması lazım. Ayrıca sınıfların boş kalmaması lazım. Her dersin öğretmeni olmalı ve her dalın öğretmeni olması lazımdır. Ancak bu şekilde eğitim ve öğretim yükselecektir. Yoksa dışarıdan gidip bir Türkçe öğretmenini matematik dersine koyarsak başarılı olamayız" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 12:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?