19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Belediye burs veremeyecek

Şırnak'ın Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, yasadan dolayı belediyenin yüksek öğretim öğrencilerine artık burs veremeyeceğini söyledi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Toğurlu, Silopi Belediyesi'nin 250 üniversite öğrencisine vermekte olduğu bursların Anayasa Mahkemesi'nin 2008/165 sayılı kararı gereği durdurulduğunu, öğrencilerin ve ailelerinin bu süreçten haberdar olmadıkları için yardımların kesilmesinden belediyeyi sorumlu tuttuklarını söyledi. Başkan Toğurlu, "Her yıl belediye meclisimizin kararı ile Silopi'de yaşayan fakir, kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan başarılı üniversite öğrencilerine eğitim yardımı yapıyorduk.

Yaptığımız eğitim yardımı ile ilgili şartlar kanunla ortaya konulmuştu. 5393 sayılı kanunun 38. ve 60. maddesi hükümlerine göre hareket ederek öğrencilerimize burs veriyorduk. Yine kanun gereği belediyemizin eğitim yardımından Silopi Belediyesi sınırları içerisindeki mahallelerde ikamet eden öğrenciler faydalanabiliyordu" dedi.

2008-2009 öğretim yılında 250 üniversite öğrencisine eğitim yardımı yaptıklarının belirten Başkan Toğurlu, "Ancak CHP'nin 3 Mart 2004 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davanın neticelenmesi üzerine artık belediyelerin yüksek öğretim öğrencilerine burs ve kredi verme imkanı kalmamıştır. 10 Mart 2009 Salı günü Resmi gazetede yayınlanan Anayasa Mahkemesi kararı ile belediyelerin öğrencilere yardım yapması men edilmiştir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 13:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?