28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Belediyeden çöp uyarısı

Şırnak Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Vekili İsmail İke daha temiz bir kent için duyarlılık çağrısında bulunarak vatandaşların çöp saatlerine riayet etmelerini istedi.

Temizlik İşleri Müdür Vekili İsmail İke daha temiz bir Şırnak için vatandaşların çöp atma saatlerine riayet etmeleri ve çöplerini çöp kutularına bırakması çağrısında bulundu. Şırnak'ın temizliği için büyük bir çaba içerisinde olan Şırnak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü daha temiz bir kent için tüm vatandaşların sorumlu ve bilinçli davranarak çöplerini düzenli bir şekilde çöp konteynırları ve çöp noktalarına bırakması çağrısında bulundu.

Temizlik İşleri Müdür Vekili İke, "Müdürlüğümüze bağlı temizlik işleri araçlarımız günlük olarak 60 tondan fazla çöp toplamakta ve kentimizden tahliye etmektedir. 5 çöp toplama kamyonu, 7 traktör ve 54 işçi ile hizmet veriyoruz. Günlük olarak 16 kamyon çöpü götürüp çöp sahasına bırakıyoruz. Bu da 60 tondan daha fazla çöp demektir. Ama yine de kentimizde istenen düzeyde bir temizlik hizmeti sağlayamıyoruz. Temiz bir kent ancak çevreye duyarlı bilinçli bir toplum olmaktan geçer. Biz halkımızdan yardımcı olmalarını ve çöp bırakma saatlerini bir kültür olarak edinmelerini istiyoruz. Halkımız her gün saat 17.00 - 07.00 saatleri arasında çöplerini çöp konteynırlarına ve çöp noktalarına bırakırsa, personellerimiz daha güzel bir temizlik hizmeti verebileceklerdir. Yine her vatandaşımızın elindeki çöpü rasgele caddelere atmaması, çöp kutularına atmasını bekliyoruz" dedi
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?