19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Bestler Dereler'de büyük çatışma

Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesi'nde dün akşam saatlerinde kalabalık bir grup terörist grubu tespit edildi.

Bunun üzerine bölgeye hemen helikopterlerle "Meteler" adı verilen Jandarma Özel Hareket Timleri sevkedildi. Meteler kısa sürede teröristlerle sıcak temas sağladı. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmalarda teröristlerin ağır kayıplar verdiği belirtildi.

Irak sınırında keşif uçuşu yapmayı sürdüren Heron (Kartal) adlı İnsansız Hava Aracı dün saat 17.00'de, Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesi'nde kalabalık bir terörist grubu tespit etti.

Irak'tan Türkiye'ye sızan sayıları 20'nin üzerinde olduğu öğrenilen hareket halindeki teröristlerin görüntüleri önce yer istasyonuna, buradan da Genelkurmay Başkanlığı'nın Komuta Kontrol Merkezi'ne aktarıldı. Teröristlerin bulunduğu yerin koordinatlarının alınmasından dakikalar sonra da operasyon başlatıldı.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda konuşlanan "Meteler" adı verilen Jandarma Özel Harekat Taburu'ndaki timleri taşıyan 4 Sikorsky helikopter bölgeye hareket etti.

Hemen ardından 4 Kobra ve Süper Kobra helikepteri de havalandı. Bölgeye indirilen subay, astsubay ve uzman çavuş gibi rütbeli personelden oluşan tim mensupları, derin vadilerin arasındaki mağaralarda dinlenmeye çekilen teröristlere "teslim ol" çağrısı yaptı. Ancak teröristler bu çağrıya ateş ederek karşılık verdi.

Bunun üzerine önce Kobra tipi helikopterler kalabalık terörist grubunun bulunduğu mağaralara ve çevresine bomba yağdırdı. Özel eğitimli timler de uzun namlulu tüfeklerle ve havan mermileriyle bölgeyi ateş altına aldı. Çatışmalar sürerken, bölgeye en yakın birliklerden çok sayıda komando ve korucular da sevkedildi.

Komandolar, teröristlerin kaçış noktalarını tutarken, sarp ve dik kayalıklı, derin vadilerin olduğu bölgenin çevresi de sarıldı.

Çatışmalar halen devam ederken, sabahın ilk ışıklarından itibaren Sikorsky helikopterleriyle bölgeye takviye timler de gönderildi. Ayrıca ağır makineli tüfekli komandolar da Bestler Dereler bölgesinin önemli noktalarına kaydırıldı. Teröristlerin kayıpları konusunda ise henüz açıklama yapılmadı.

...
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 13:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?