28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Bestler-Dereler'e Kobra'lı operasyon

Şırnak'taki  Bestler-Dereler bölgesinde bir grup PKK'lı teröristin yuvalandığı belirlenince Kobra tipi helikopterler bu sabahın ilk saatlerinden itibaren belirlenen hedefleri bombaladı. Stratejik tepelere indirilen komandolar bölgede operasyon başlattı.


Şırnak'ta bulunan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan Kobra tipi helikopterler bu sabahtan itibaren PKK'lı teröristlerin üslenme alanı olan Bestler-Dereler bölgesindeki bazı stratejik önemi bulunan noktaları bombaladı. Sikorsky helikopterler ise bazı alanlara özel eğitimli komandoları indirdi.

Çok sayıda askerin zırhlı araçlarla sevk edildiği Bestler bölgesindeki operasyonlar genişleyerek halen sürüyor. Bu arada yol güzergahlarında olası uzaktan kumandalı bombalı saldırılara karşı mayın arama ve tarama faaliyetleri rutin olarak devam ediyor.


Şırnak'ın Beytüşebap ile Uludere ilçeleri arasında kalan Kato, Silopi-Cizre ilçesi arasında kalan Cudi ve Güçlükonak ilçesi sınırları içinde bulunan Gabar Dağı'ndaki operasyonlar da hava destekli sürdürülüyor. PKK'lı teröristlerin gece geç saatlerde zaman zaman güvenlik güçlerine taciz ateşi açtığı belirtildi.

Şırnak'taki Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'ndan çıkan frekans karıştırıcı jammerler eşliğinde çok sayıda komando timi sabah saatlerinden itibaren operasyonların devam ettiği alana kaydırıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 13:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.242.xxx Tarih : 26.06.2008 13:35:56

Aslanlarım allah yar ve yardımcınız olsun