19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Beysbolcular sahada!

Şırnak İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde kurulan 13-15 ve 16-18 yaş arası beysbol takımları dün ilk antrenmanlarına çıktı.

Türkiye şampiyonasında ili temsil etmek için hazırlanan oyuncular, beysbolün 'Guhşegi'ye benzerliği nedeni ile hiç zorlanmadıklarını söylediler.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde kurulan beysbol takımları dün Şırnak Şehir Stadyumu'nda ilk antrenmanlarına çıktı. 13-15 ve 16-18 yaş arası beysbol takımları Balıkesir Ören ve Eskişehir'de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda Şırnak'ı temsil edecek. Beysbol antrenörü Polat Birlik, Şırnaklı gençlerin beysbolün guhşegiye benzerliğinden dolayı başarılı olacağını söyledi. Birlik, gençler için beysbol malzemelerinin Türkiye Beysbol, Softbol ve Korumalı Futbol Federasyonu tarafından gönderildiğini bildirdi.

Şırnak'ta guhşegiden dolayı potansiyel olduğunu belirten antrenör Birlik, şöyle devam etti:

"Federasyonda Şırnak'a guhşegiden dolayı ayrı bir önem veriyor. Federasyon Başkanımız Şahin Kömürcü ile bizzat görüştüm. İlgi olduğu takdirde Şırnak'ta beysbol sahası bile kurabileceklerini söyledi. Şu anda Türkiye şampiyonası için iki takımla çalışıyoruz. Amacımız milli takıma sporcu kazandırmaktır. Bir de spor malzemesi sıkıntımız var. Mülki amirlerimizden bu konuda destek bekliyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 14:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?