19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Beytüşşebap'lıların kar çilesi bitmiyor

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesinde vatandaşlar, kar yığınlarından kurtulmak için ilginç yöntemlere başvuruyor.
Kar yığınları arasında tünel açıp ortasında ateş yakan esnaf, Eskimolar'ın yaşantısını aratmayan görüntüleriyle dikkat çekiyor.
Yoğun kar yağışı nedeniyle tek katlı evlerin dahi kar altında kaldığı Beytüşşebap İlçesinde vatandaşlar, yollarda biriken kar yığınlarının kaldırılmasını istiyor.
Beytüşşebap Belediyesi'nin maddi imkansızlık yüzünden kaldıramadığı kar yığınları, herkesi çileden çıkarıyor. Belediyenin elindeki tek iş makinesi, cadde ve sokaklarda metrelerce yüksekliğe ulaşarak trafik ve yaya akışını olumsuz etkileyen kar yığınlarını kaldırmada yetersiz kalıyor.
Öte yandan, kar yığınlarının bir an önce kaldırılmasını isteyen vatandaşlar çareyi ilginç yöntemlere başvurmakta buluyor. Esnaf iş yerlerinin önündeki kar yığınlarını ateşle eriterek ortadan kaldırmaya çalışıyor. Esnafın bulduğu bu yöntemin karları yavaş yavaş erittiği sanılırken, ortaya ilginç manzaralar çıkıyor. Bir manavın kar yığınları arasında tünel açarak ortasında sebze ve meyve kasalarını yakarak ısınması dikkat çekerken, bu manzara aynı zamanda Eskimolar'ın ilk olarak 3 bin yıl önce inşa ettikleri "İglo" adı verilen kardan evleri andırıyor. Beytüşşebaplılar, eridikçe güçlendiğini bilmeden Eskimolar'ın "İglo" denilen kar mağaralarını andıran kardan tüneller yaparken bu arada ateş yakarak ısınıyor.
İha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 14:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?