19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Beytüşşebap'ta gerginlik büyümedi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde DTP örgütü, belediye başkan adayı, belediye meclis adayları ve il genel meclis adayları İlçe Secim Kurulu'na başvurdu.

DTP Beytüşşebap İlçe Örgütü, belediye başkan adayı, belediye meclis adayları ve il genel meclis adaylarını belirlemek için Beytüşşebap Kaymakamlığı'na bağlı Seçim Kurulu'na başvurdu.

DTP'li belediye başkan adayları ve meclis adaylarının ilçe örgütünde toplanarak İlçe Seçim Kurulu'na başvurmak için yola koyulması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Kaymakamlık binasında bulunan İlçe Seçim Kurulu girişindeki nöbetçi polis memurları destek istedi.

Nöbetçi polisin DTP'lilerin Kaymakamlık binasına giriş nedenini bilmemesi nedeniyle gelen kişilere sıraya girmelerini söylemesi üzerine DTP'liler ve polis memuru arasında sözlü gerginlik yaşandı. DTP Belediye Başkan Adayı Yusuf Temel'in araya girmesiyle gerginlik sona erdi. Destek amaçlı alarma geçen polis ekiplerinin yanlış bir anlaşma olması nedeniyle alarma geçirildiği öğrenildi. Daha sonra DTP'liler olaysız bir şekilde Kaymakamlık'tan ayrıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 16:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
avaşin zirek IP: 85.99.97.xxx Tarih : 17.02.2009 20:02:25

BAŞARILAR DİLERİM SİZLERE EN BAŞTA DTP ADAYI YUSUF TEMELİ SAYGIYLA ANIYORUM...